Foto: GSS Gornji Vakuf

DJEVOJČICA NESTALA, A SPASIOCE NAVODNO NAPAO MEDVJED! Traže ju od petka, svi žele pomoći: ‘Bila je u školi i nije se vratila kući’

Autor: Dnevno.hr

U Bosni i Hercegovini protekla se dva dana odvijala prava drama.

Naime, pripadnici Gorske službe spašavanja Gornji Vakuf, lovci i mještani već drugi dan tragaju za 15-godišnjom djevojčicom koja je nestala u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima.

Deseci ljudi sinoć su do kasno u noć tragali za djevojčicom, a rano jutros potraga za petnaestogodišnjom E. R. koja je nestala na području Bistričke Rike je nastavljena.

Viđena kako kupuje sok, spasioce napao medvjed

Djevojčica je posljednji put viđena u ponedjeljak oko 14:30 sati na regionalnoj cesti Gornji Vakuf/Uskoplje – Novi Travnik u Bistričkoj Rici, a ranije je viđena u Bistrici u dućanu kako kupuje sok.

Na sebi je neposredno prije nestanka imala crnu jaknu, crveni ruksak, crne hlače i bijele tenisice. Riječ je o djevojčici s poteškoćama u razvoju.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić je kazao da je policija upoznata s nestankom djevojčice te da poduzimaju sve mjere kako bi je pronašli.

‘Uhvatili signal mobitela’

Pripadnik GSS-a Gornji Vakuf Mersed Crnčević rekao je kako su oni jučer izašli na teren odmah nakon zaprimljene dojave.




“Bila je u školi i nije se vratila kući. Onda su počele kružiti informacije da je viđena na nekoliko različitih lokacija, to su bile dezinformacije. Zbog toga je potraga počela s više različitih lokacija. Nismo imali pravu informaciju”, rekao je Crnčević za Dnevni Avaz.

Djevojčicu traže na izuzetno nepristupačnom terenu.

“Poslije su nam policijski službenici javili da su uhvatili signal mobitela u jednom dijelu obronka Vranice. Teren je težak, brdovit. Sinoć se jedan volonter povrijedio. Svi žele pomoći”, kaže.




Prema pisanju lokalnog portala GornjiVakuf.com, danas je grupu spasioca prilikom pretrage terena napao medvjed, ali na svu sreću ozlijeđenih nije bilo.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.