Foto: Darko Tomas / CROPIX

DRAGAN KOVAČEVIĆ STIGAO PRED SUD! Šalje poruku javnosti, šokiran optužbama: ‘Ovo je montirani proces, temelji se na lažima’

Autor: Franka Alvarez

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas će se održati sjednica optužnog vijeća koje će odlučivati o optužnici za aferu Janaf. Za namještanje poslova USKOK tereti Dragana Kovačevića, Krešu Peteka, Vladu Zorića, Damira Vrbanca, Vatroslava Sablića, Ivana Širića i Edu Seifrieda.

USKOK tereti da su uz pomoć direktora Janafa, Dragana Kovačevića, šestorica ostvarili poslove s Janafom u vrijednosti od 64,4 milijuna kuna. potom bi Kovačevića isplaćivali u stanovima i automobilima.

Prije same sjednice Kovačević je komentirao optužnicu.


“Potpuno izmišljena, lažna otpužnica što se sad vidi iz svih kuteva. Borit ćemo se na sudu, nadam se da će suđenje brzo završiti, da ne bude 10 godina pa da me oslobode. Želim brzo i pošteno suđenje. Sad smo utvrdili, nijednog dokaza u ovoj lažiranoj optužnici nema”, kaže.

Dodao je da je optužnica sama po sebi porušena zbog toga što nema kluba u Slovenskoj, nema 41 svjedoka, nego samo 9 referenata iz Janafa. Uvjeren je da je to montirani proces, doduše ne s političkim motivom.

I njegova odvjetnica je uvjerena da se optužnica temelji na lažima i konstrukcijama laži te da će se braniti bude li optužnica potvrđena.

Na pitanje i klubu u Slovenskoj 9 izjavila je: “On inzistira na tome da je to sve pogrešno interpretirano, sad optužnica ništa od toga i ne sadrži”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.