Foto: Antonio Balic / CROPIX

DOZNALA SE ISTINA O RUPI NA HRVATSKOM AVIONU! Nakon velike drame provedena hitna istraga: ‘Činjenica je da je na avionu pronađena rupa 2 puta 2 centimetra’

Autor: Dnevno.hr

Tužiteljstvo BiH je upravo objavilo da ne postoje indicije da u avion pucano vatrenim oružjem.

“Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH koordinirao je provođenje očevida koji je na Aerodromu Sarajevo izvršio očevidni tim. Nakon provedenog uviđaja, prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na zrakoplovu nastalo djelovanjem vatrenog oružja.

Prema stavu stručnih osoba, oštećenje je prouzročeno mehaničkim udarcem. Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica niti drugih tragova koji bi ukazivali na djelovanje projektila iz vatrenog oružja”, stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Oštećenja je prijavio pilot

Događaj je komentirao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković:

“Imamo informaciju. Ne znam je li propucan, ne znamo što se dogodilo. Činjenica je da je na avionu pronađena rupa 2 puta 2 centimetra i da je to uočio mehaničar u redovnom pregledu zrakoplova. Time se sada bavi Tužiteljstvo u Bosni i Hercegovini. Ne mogu vam ništa više reći, istraga traje”, rekao je.

Oštećenja na trupu aviona, pilot Croatia Airlinesa prijavio je po slijetanju u Sarajevu, odakle je stigao iz Zagreba.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.