Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

DOZNAJEMO! Posavec za Dnevno uoči današnje konferencije otvorio dušu: Evo što smo saznali!

Autor: Ines Brežnjak

Posljednjih mjeseci, Međimurski župan Matija Posavec bio je jedan od najistaknutijih članova Hrvatske narodne stranke, kojem se, kada ga je javnost upoznala, smješkala blistava politička budućnost u HNS-u. No, stvari su se ipak malo promijenile, pa je tako i Posavec od budućeg predsjednika HNS-a postao osoba koja je danas sazvala izvanrednu konferenciju za novinare, na kojoj će javnosti obznaniti svoju daljnju političku budućnost.

Redakcija portala Dnevno s Međimurskim je županom pričala prije svih te smo doznali kakvu budućnost Matija Posavec planira. U njoj, kako stvari stoje, nema HNS-a, odnosno Međimurjem će od danas vladati nezavisni župan. Razlozi zbog kojeg Posavec već neko vrijeme razmišlja o izlasku iz stranke su stranačka neslaganja, a Posavcu su liberali najviše zamjerili javne istupe u kojima je govorio kako stranka treba izaći iz koalicije s HDZ-om.

Matija Posavec, kako nam je kazao, svoju je odluku donio nakon konzultacija sa svojim načelnicima općina te njegovim bliskim suradnicima.

Iako je Vrdoljak tada govorio da HNS prihvaća svačija mišljenja, izgleda da to nije baš tako. Jer, baš poslije njegovih javnih istupa, odnosi su zahladili, a u stranačkim se kuloarima počelo šuškati kako stranka i neće baš dati podršku Posavcu što se tiče vodeće pozicije, već će na Vrdoljakovo mjesto zasjesti netko drugi. Kako će stranka reagirati na sve, tek treba vidjeti nakon što danas Posavec obavjesti javnost o svojoj političkoj budućnosti…

‘ZLOČESTI DEČKO HNS-a’: Zašto stranka dopušta Matiji da nemilice udara po HDZ-u?




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.