fbpx
Ilustracija Foto: Robert Anic/PIXSELL

DOZNAJEMO NOVE DETALJE NEVJEROJATNOG SLUČAJA! Pacijent pozitivan na koronu pobjegao iz Zarazne pa umro u kući kod Samobora! Kako je ekipa Hitne saznala da je zaražen?

Autor: M.P.

Covid pozitivan pacijent pobjegao je u ponedjeljak iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, a dan kasnije umro je na području Samobora, doznaje se od zagrebačke policije i županijskog zavoda za hitnu medicinu.

Kako je potvrdila policija, reagirali su na dojavu bolnice da se pacijent, koji je ranije bio spojen na kisik, samovoljno udaljio.

U trenutku pronalaska, unutar 24 sata, osoba je umrla “u privatnom prostoru na području Samobora”.


Djelatnici saznali da je pozitivan tijekom reanimacije

U ravnateljstvu Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije rekli su nam da je poziv za intervenciju u Strmcu u naselju Hoto Ville stigao u 15,56 sati, a u 16:02 su djelatnici bili na mjestu intervencije. “Nakon 35 minuta reanimacije pacijent je proglašen mrtvim, nije imao puls i pojavili su se sigurni znaci smrti. Tijekom reanimacije su djelatnici saznali da je pacijent Covid pozitivan”, odgovaraju nam iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Da je muškarac pozitivan na koronavirus, rekla im je majka preminulog.

Liječnik i vozač cijepljeni, medicinski tehničar u samizolaciji

“Liječnik i vozač su cijepljeni, dok je medicinski tehničar u samoizolaciji”, odgovaraju nam na pitanje što je s djelatnicima Hitne pomoći koji su izašli na intervenciju, a nisu znali da reanimiraju covid pozitivnu osobu.

Molbu za komentarima poslali smo i na adresu Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević jer je slučaj pun nepoznanica. Nije jasno kako je pacijent uopće otišao iz Zarazne ako je ranije bio spojen na kisik i pozitivan na koronavirus. Odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.