Ilustracija / FOTO: Pixabay

DOSTA IM JE! ZENIČKI RUDARI UŠLI U ŠTRAJK GLAĐU: Ne prekidaju ga dok se ne ispune svi njihovi zahtjevi!

Autor: Ines Brežnjak

Nezadovoljni radnici rudnika iz Zenice, njih 18, jučer su se odlučili na rigorozan potez. Naime, u 18 su sati u srijedu stupili u štrajk glađu, piše Klix.ba.

U štrajk su stupili nezadovoljni situacijom zbog činjenice da je 36 njihovih kolega još prošle godine dobilo rješenja za mirovinu, no ne mogu ostvariti svoja prava jer im doprinosi nisu bili uplaćeni. Njihovi su zahtjevi da se račun deblokira te da kolege mogu ostvariti svoja prava, a istaknuli su da ovog puta neće pristati na jednodnevnu deblokadu računa kako bi njima i kolegama iz Breze bile isplaćene plaće.

“Od prijedloga koji je bio prošli mjesec nema ništa. Opet će za 15 dana ponovo ovdje biti sakupljanje. Mi tražimo da se problem riješi za sva vremena“, rekao je v.d. predsjednika sindikata rudnika Izudin Spahijaj.

Spahijaj je nadodao da se nada da će netko od nadležnih doći pregovarati s njima.

“Naši su zahtjevi poznati svima, evo već mjesec dana o tome se priča. Ovaj je problem gorući za rudnike, ne samo za Rudnik Zenica”, nadodao je.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.