fbpx
Foto: Robert Fajt / CROPIX

BAČIĆ NAPOKON DOŠAO NA BANOVINU! U društvo poveo Šimpragu, a skinuo je i kravatu: ‘Plan je da za sve osiguramo prikladan smještaj’

Autor: Dnevno.hr

Potpredsjednik Vlade i novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić radni posjet Banovini započeo je sastankom sa sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom.

Na teren je došao i s potpredsjednicom vlade Anjom Šimpragom iz SDSS-a.

Bačić je došao vidno raspoložen te je skinuo i kravatu za što stručnjaci inače govore da je PR trik s ciljem približavanja građanima i pokazivanja kako nije sve tako crno kao što se čini.


Inače, u ponedjeljak je premijer Andrej Plenković najavio da će se Bačić otići na Banovinu upoznati sa situacijom.

Nakon sastanka sa županom, Bačić je sudjelovao na sjednici Stožera civilne zaštite poslije kojega je razgovarao s novinarima. Bačić bi kasnije u utorak trebao posjetiti kontejnersko naselje u Petrinji i obići dvije završene obiteljske kuće te otvoriti gradilište višestambene zgrade u Dvoru čiju izgradnju financira EU.

Označio prioritete

“Naznačio sam koji su to prioriteti našeg ministarstva koji su usmjereni na ubrzanje cjelokupnog procesa obnove”.

Podsjećamo, Hrvatska je iz Fonda solidarnosti ‘dobila’ i osigurano je za obnovu milijardu i tri milijuna eura, od toga 683 milijuna eura za Zagreb, a 319 milijuna eura za Baniju.

“Ta sredstva namijenjena su za obnovu javne, komunalne i prometne infrastrukture i za obnovu javnih zgrada”, objašnjava i dodaje da ih je država dužna potrošiti do 30. lipnja.

“Moja je obveza da taj proces ubrzamo i sredstva utrošimo” govori Bačić.
Foto: Robert Fajt / CROPIX

“Plan je da do iduće zime, do 1.11. za sve njih osiguramo prikladan smještaj. Taj prikladan smještaj smo razvrstali u sedam vidova stambenog zbrinjavanja i obvezat ćemo se kao Ministarstvo i kao županija, gradovi i općine, da u idućih 10-ak, 15 dana, napravimo plan stambenog zbrinjavanja”, rekao je ministar.

“Nema čarobnog štapića, potrebno je puno posla i suradnje svih sudionika u tom procesu”, rekao je ministar.

“Obveza je države da u ovoj godini riješi izazove koji su doista nužni”, između ostalog je ustvrdio ministar Branko Bačić.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.