Foto: Davor Pongracic / CROPIX

DONOSIMO 6 PROGRAMSKIH TOČAKA SDP-a: Smanjili bi javnu upravu i PDV, a povećali minimalnu plaću

Autor: Dnevno

Najmasovnija oporbena stranka SDP izlazi na izbore s novim programom koji sadrži šest ključnih točaka u kojima je sažeto suzbijanje korupcije, reforma državne uprave, zdravstva te nešto veći prihodi za najugroženije skupine građana. Lider oporbe Davor Bernardić daje velika obećanja pred izbore, a bit će zanimljivo vidjeti kako će to operativno provesti ukoliko osvoji vlast.

Prva točka programa, koji danas treba prihvatiti Predsjedništvo SDP-a, obećanje je koje datira još otprije pandemije da se minimalna plaća podigne na 4000 kuna neto.

Druga točka predviđa smanjenje PDV-a u turizmu i ugostiteljstvu na 10 posto. Treća se odnosi na rezanje broja ministarstava, općina i gradova. Četvrta točka je digitalizacija, a peta je sređivanje stanja u zdravstvu, čiji rezultat trebaju biti manje liste čekanja.

Šesta točka uključuje vraćanje takozvanog poreznog USKOK-a i donošenje zakona o podrijetlu imovine, piše Jutarnji list.

Programske točke ne zvuče loše, ali sličnih stvari naslušali smo se u prošlosti. Ništa nije provedeno. Je li SDP uz Davora Bernardić taj koji će uspjeti, vidjet ćemo ukoliko osvoje vlast.

VELIKO ISTRAŽIVANJE NAKON RASPUŠTANJA SABORA: HDZ i SDP u mrtvoj trci, Zagreb i Slavonija bi mogli presuditi ishod




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.