Wikimedia Commons

Donald Trump smatra da mu je uskraćena Nobelova nagrada za mir

Autor: Dnevno

Američki predsjednik, Donald Trump smatra kako bi trebao dobiti Nobelovu nagradu za mir zbog mnogih stvari, no problem je što se ona ne dodjeljuje pošteno, rekao je.

Nakon susreta američkog čelnika s pakistanskim premijerom Imranom Khanom, na marginama Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, pakistanski je novinar upitao Trumpa: “Ako riješite teško pitanje Kašmira, hoćete li dobiti Nobela?”

“Trebao bih dobiti Nobelovu nagradu za mnoge stvari, ako bi je davali pravedno, što ne rade”, odgovorio mu je američki predsjednik. “Dali su je Obami odmah nakon što je postao predsjednik i nije imao nikakve ideje zašto ju je dobio. Moram reći da je to jedina stvar u kojoj sam se slagao s njim”, dodao je.

Ranije je isticao kako zaslužuje Nobelovu nagradu za mir, zbog svoje politike prema Siriji i Sjevernoj Koreji. Za to priznanje imenovao ga je japanski premijer, Shinzo Abe,  zbog pregovora sa Sjevernom Korejom dobivši zahtjev američke vlade da to napravi. Trump je tada kazao kako mu je japanski premijer dao “najljepšu kopiju” te nominacije, napisanu na pet stranica.

Na stranici Nobelove zaklade navodi se, da nominaciju za Nobelovu nagradu može podnijeti bilo koja osoba koja udovoljava kriterije za nominaciju, što uključuje i postojeće čelnike država.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.