Foto:Davor Javorovic/PIXSELL

IVAN PENAVA JE NOVI PREDSJEDNIK DOMOVINSKOG POKRETA: ‘Ovdje smo zato jer nemamo drugu domovinu’

Autor: L.B.

Izvanredni sabor stranke Domovinski pokret odabrao je novog predsjednika stranke.

Riječ je o vukovarskog gradonačelniku – Ivanu Penavi.

Na izvanrednom saboru stranke predviđene su i izmjene Statuta stranke. Jedna od stvari koje su trenutno u Statutu je i da je himna stranke pjesma “Vrijedilo je” Miroslava Škore.

Penava je ujedno bio i jedini kandidat za to mjesto.

“Ovdje smo zato jer nemamo drugu domovinu. Domovina je jedna i jedina, baš kao i majka. Zato smo ovdje. Zato smo se okupili oko ideje Domovinskog pokreta. Ustali smo protiv beznađa i malodušnosti, protiv puzajuće i okupacije i licemjerja, ustali smo protiv svih onih koji su od Lijepe naše napravili Tužnu njihovu, državu koja takvima čak nije niti domovina”, poručio je Penava.

Penavu su dočekali pljeskom i skandiranjem: ‘Ivane, Ivane’.

Na saboru je od 149 članova prisutno njih 133. Penava je jednoglasno izabran, a nakon dizanja ruku ponovno mu se skandiralo i zapljeskalo.




“Krajnji je čas da svi zajedno nastavimo tamo gdje je Hrvatska stala nakon dana ponosa i slave te veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu. Hrvatska nazaduje i propada pred našim očima i zemljama koje su bile iza nje sada gleda u leđa. One koji sada vladaju pitam vole li svoju djecu? Hrvatska o ovakvom vlasti nema budućnosti, jer odlaze najbolji od nas, a to su naša djeca”, rekao je Penava.

Smatra kako Hrvatskom danas ne vladaju građani nego Vlada koja ne sluša građane.

“Javno pozivam samosvjesne Hrvate i Hrvatice, građane i građanke, nemojte slušati one koji ne slušaju vas, nemojte birati one koji ne biraju vas. Želim poručiti svima, pogotovo bivšim stranačkim kolegama iz HDZ-a, da politika koju vode nije politika dr. Franje Tuđmana”, rekao je novi predsjednik DP-a.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.