fbpx
Foto: Domovinski pokret

‘AMERIKANCI VIDE NOVU POLITIČKU OPCIJU U HRVATSKOJ!’ Dobili i podršku boksačke legende: ‘Za Hrvatsku je jako važno biti na ovakvim događanjima’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava i međunarodni tajnik stranke Stjepo Bartulica dobili su poziv za sudjelovanje na molitvenom doručku koji se tradicionalno održava u Washingtonu još od 1953. godine.

“Počašćeni smo pozivom, budući on označava i svojevrstan prestiž, kao i prilikom za sudjelovanjem na ovako važnom međunarodnom političkom događaju koji kroz molitvu i vjeru u Boga, okuplja političke lidere iz više od 140 zemalja s ciljem dubljeg povezivanja i jačanja međusobnih veza”, kazali su iz stranke.

Napomenuli su da će, s obzirom na poslovne obveze predsjednika DP-a i gradonačelnika Grada Vukovara, Ivana Penave, Domovinski pokret u Washingtonu na molitvenom doručku zastupati  Stjepo Bartulica koji, osim činjenice da je državljanin Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih država, održava prisne kontakte s dužnosnicima i političarima SAD-a, strateškog partnera RH, ali i sa svim drugim akterima svjetske političke scene konzervativnog opredjeljenja.


Susreti s brojnim američkim kongresnicima

Sudjelovanje na jednom ovakvom okupljanju prigoda je za jačanje i usuglašavanje stavova, pozicija i podrške s međunarodnim partnerima, smatraju u Domovinskom pokretu.

”Vrlo sam počašćen što sam pozvan od strane američkog Kongresa na 71. molitveni doručak u Washingtonu kojemu je glavna svrha častiti Boga i zahvaliti mu na svim darovima. U tri dana sam se susreo s brojnim američkim kongresnicima te sam razmijenio mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u svijetu. Glavni govornik bio je Abdulah II bin al Husein, trenutni kralj Hašemitske Kraljevine Jordan, a iz Kongresa nam se obratio i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Joe Biden”, poručio je Bartulica.

Bartulica se u Washingtonu s kongresnicima Robertom Aderholtom i Peteom Sessionsom te je, između ostalog, sudjelovao na forumu u Kongresu SAD-a na temu ruske agresije na Ukrajinu i kineskog utjecaja u Europi.

Doručak s boksačkom legendom

Osim toga, tajnik DP-a na molitvenom se doručku sastao i s boksačkom legendom Evanderom Holyfieldom koji mu je u razgovoru rekao kako mu je odnos s Bogom na prvome mjestu.

Foto: Domovinski pokret

”SAD je strateški saveznik Republike Hrvatske, a ja već godinama uspješno gradim odnose s našim američkim partnerima. Za Hrvatsku je jako važno biti na ovakvim događajima, svijet se brzo mijenja, to svi znamo i mislim kako Amerikanci, posebice Republikanci vide kako je Domovinski pokret jedna nova snaga u Hrvatskoj koja budi nadu.

Domovinski pokret će i dalje svakako nastaviti jačati suradnju sa SAD-om koji je posljednjih 30 godina naš najbolji saveznik”, zaključio je Bartulica.
Foto: Domovinski pokret

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.