Foto: Domovinski pokret

DOMOVINSKI POKRET OPLEO PO USTAVNOM SUDU! Stigla oštra poruka: ‘Podržavate interese HDZ-a i SDP-a jer želite nove mandate’

Autor: Ivor Kruljac

Domovinski pokret (DP ) medijskim je priopćenjem u ponedjeljak reagirao na odluku Ustavnog suda kako su referendumski zahtjevi stranke Most o ukidanju COVID potvrda i ”Stožerokracije” neustavni.

Prozvavši Ustavni sud “(Za)Ustavnim sudom”, iz DP-a poručuju kako je ovo još jedan, nebrojeni  primjer kako taj sud nije i ne smije biti mjerilo ustavnih prava i građana i sloboda u Hrvatskoj.

“Ovom odlukom, koju su donijeli naprečac i van ustavnog roka, još jednom su pokazali da im u interesu nisu pravo i pravda, nego osiguravanje sljedećeg mandata koji isključivo mogu osigurati  podržavajući interese vladajućeg HDZ-a i SDP-a, a veoma dobro znamo kako su i jedni i drugi bili, ne samo zagovornici COVID potvrda, nego i strožih pandemijskih mjera”, ocijenili su iz Domovinskog pokreta.

Dodaju i kako u čitavoj Europi postoje rigorozni kriteriji za referendum, koji ciljaju na gušenje neposredne demokracije, a ocjena domaćeg Ustavnog suda samo je još jedan dokaz. Nezadovoljni takvim uvjetima za referendum, najavili su borbu protiv istih.

Podsjetimo, Ustavni sud je protiv prvog pitanja presudio s tri glasa protiv, a drugom pitanju se protivio jedan član Ustavnog suda.

Iz Mosta su poručili kako je posrijedi kapitalizacija Ustavnog suda te kako “građani trebaju zapamtiti ovu sramotu”.




Autor:Ivor Kruljac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.