Foto: Marin Tironi/PIXSELL

DOMOVINSKI POKRET O PRAVU NA IZBOR! Poruka drugovima iz HUBOL-a: ‘Imamo pravo propitivati i misliti drugačije!’

Autor: N.K

Nakon što je Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) u četvrtak na svom profilu na Facebooku komentirala izjavu predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penave, Domovinski pokret traži njihovu ispriku.

Podsjetimo, Penava je komentirao covid potvrde, a HUBOL ga je prozvao zbog “tragičnog širenja lažnih vijesti” i za “bioterorizam”.

Iz Domovinskog pokreta stiglo je priopćenje u kojem zahtijevaju ispriku HUBOL-a i tvrde kako je u ovoj situaciji potreban dijalog obje strane. Dio priopćenja prenosimo u nastavku.

Napali HUBOL

Na početku priopćenja, kažu kako se u Hrvatskoj ušutkava strana koja o borbi protiv pandemije misli drugačije.

“Domovinski pokret smatra da Hrvatska, ni pod koju cijenu, ne smije zbog nametnutih političkih rješenja, nečije samovolje i oholosti, potonuti u sukobe i eskalaciju bilo kakvog radikalizma, kojeg u pravilu potencira vlast, svojim nepromišljenim potezima preko tzv. Stožera i bahatim izbjegavanjem bilo kakvog dijaloga.

O sljepilu koje nas može odvesti u ponor suvremenog kolonijalizma, najbolje svjedoči priopćenje, kojeg je u ime HUBOL-a, povodom posjeta Emanuela Macrona Andreju Plenkoviću, sročio ‘nepoznat netko’…

Taj sramotni uradak neodoljivo nas podsjeća na vremena za koja smo mislili da su daleko iza nas, a sadrži neviđenu dozu poltronizma, potpunog ljudskog beskičmenjaštva i neetične vulgarnosti, koja sramoti ne samo liječničku profesiju, već i cijelu naciju.




U do sada neviđenom uvlačenju, Macronu je HUBOL svojim manifestom, zaželio dobrodošlicu kao svojedobno sjevernokorejska liječnička organizacija drugu Titu, a ‘u ime prijateljstva između dva bratska naroda’, osim oko borbenih zrakoplova, drugovi iz HUBOL-a od francuskog su predsjednika zatražili i ‘konkretnije upute našem Stožeru oko COVID-19 bolesti’!

I ranije se ta ista ‘nepoznata ruka’ iz pera HUBOL-a, u sličnoj komunističkoj maniri, drznula vrijeđati naše biskupe te ih optužiti da ‘bez razumijevanja i bez duše, podilaze onima koji sad mašu zastavama slobode izbora’…

Baš kao da je autor isti onaj koji je prosvjednike na Jelačić placu nazvao ‘kukavicama koje se boje vatice'”, stoji u priopćenju te napominju kako je nedopustivo da se druge vrijeđa zbog drugačijeg mišljenja i pritom sili na nešto što ne žele.




“Nećemo prihvatiti dogme”

Nadalje, u Domovinskom pokretu tvrde kako se njihov predsjednik Ivan Penava konzultirao sa stručnjacima kada je govorio pandemiji te da ima pravo reći svoj stav.

“Skromnost i poniznost vrline su uglavnom običnih, malih ljudi, a u suvremenoj politici za takve, nažalost, do sada nije bilo mjesta. Globalističke elite ipak će se na to morati priviknuti, jer okupljanja građana svih svjetonazora i raznih stranačkih i nestranačkih pripadnosti, posljednjih tjedana – takav trend potvrđuju.

U Domovinskom pokretu oko izbora najboljih metoda borbe s koronom naši medicinski stručnjaci, baš kao i u cijelome svijetu, nemaju jedinstveni stav, ali ono što ih objedinjuje je dobra namjera, zalaganje za pravo na izbor, protivljenje bilo kakvoj segregaciji, a ponajprije briga za svoje najbliže, za našu djecu i društvo u cjelini.

Nametanje nečije privatne ‘istine’, kao stožerne DOGME ili AKSIOMA, nikada nećemo prihvatiti!

Svi zastupnici u Hrvatskom državnom saboru, pa tako i naš predsjednik Ivan Penava, imaju ne samo pravo, već i obvezu propitkivati ključne odluke koje se tiču budućnosti građanstva, a posebno naše djece”, stoji između ostalog u priopćenju.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.