Foto: Nera Simic / CROPIX

DOMOVINSKI DRŽAVNOJ ODVJETNICI: ‘Vrijeme je da zajedničkim snagama vratimo INA-u ponovno u hrvatske ruke’

Autor: Dnevno.hr

Nakon što je u medijima jutros osvanula izjava predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića gdje tvrdi da Vlada, nakon pravomoćne presude Ivi Sanaderu zbog primanja mita radi predaje upravljačkih prava INA-e MOL-u, može tvrditi kako je Ugovor o upravljanju INA-om nezakonit i ništetan jer kao takav onda nikada nije niti postojao, javio se Domovinski pokret podsjećajući kako je njihov Mario Radić u više navrata upozoravao kako je ugovor kojim je INA prepustila svoja upravljačka prava MOL-u ništetan i kako sve treba vratiti na početno stanje:

 ”Razgovarao sam s uglednim pravnikom koji tvrdi da zakonski možemo poništiti posljednji ugovor između INA-e i MOL-a jer je, prema presudi Županijskog suda, presuđeno mito u slučaju Hernadi i Sanader, imate potvrdu Vrhovnog suda te je Ustavni sud odbacio ugovor. Na temelju toga, ako se nešto smatra kaznenim djelom, protupravnu imovinu treba u skladu s time i oduzeti. Imamo pravomoćnu presudu Sanaderu i Hernadiju za mito i korupciju, a na temelju nje možete poduzeti korake da vratite u početno stanje ono što je doneseno na osnovi kriminalnog djela ”, poručio je Radić gostujući u emisiji Poligraf na Hrvatskoj radio televiziji još početkom rujna.

Domovinski pokret je na svojoj Facebook stranici pozvao državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek da pokrene postupak povrata na početno stanje poštujući hrvatske zakone i hrvatsku državu jer je vrijeme da zajedničkim snagama vratimo INA-u ponovno u hrvatske ruke gdje i pripada.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.