fbpx
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

DOLIJAO VIDOŠEVIĆ, ITEKAKO BI MOGAO PLATITI! Država mu sjela na njegov ‘dragulj’: Žele njegove milijune, bolan udarac za bogatu familiju

Autor: Ivor Kruljac

Dok Nadan Vidošević u pritvoru čeka pravomoćnu presudu, a na listi dužnika mu je dug porastao na 13.7 milijuna kuna, u tijeku je ujedno i upravni postupak gdje se porezno opterećenje uspjelo smanjiti na tri milijuna kuna, rekla je za Jutarnji list Jadranka Sloković.

“Ima još puno prostora da se taj dug smanji i s ta tri milijuna kuna. Vidjet ćemo, održano je tek prvo ročište u tom upravnom postupku”, rekla je Sloković.

Iako je država u međuvremenu zabilježila potraživanje od 12.4 milijuna kuna na Vidoševićevu nekretninu u Delnicama, naplata još nije krenula zbog odluke Županijskog suda u Zagrebu koji je na sve nekretnine Vidoševićeve obitelji stavio zabranu raspolaganja.


Komora, država, porezna uprava

Uz potraživanja države, po svemu sudeći Vidošević je najprije dužan Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), pa tek onda državi, a svoje zahtjeve ima i porezna uprava. Porezna uprava svoja potraživanja temelji na nesrazmjeru stečene imovine i zarade, a vještačenje je procijenio iznos ovog problema na 33.4 milijuna kuna.

No, Vidoševićev odvjetnički tim naposljetku je dokazao da je zakonski stečeno samo 24.2 milijuna kuna, pa iako sve upućuje kako će svi dobiti svoju naplatu, predviđa se kako će ona biti manja od očekivanog.  HGK-u je nepravomoćnom presudom  presuđeno dobivanje cjelokupnog potraživanja od 35.  milijuna kuna.

“Ako ta presuda postane pravomoćna, Komora je prva u redu naplate, a ako ostane još imovine, slijedi naplata ostalih potraživanja”, rekao je Jutarnjem Fran Olujić koji je zastupao HGK protiv Vidoševića.

Autor:Ivor Kruljac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.