Foto: Ilustracija

DOKTORICA BRUTALNO VRIJEĐALA TRANSRODNU OSOBU: ‘Izlazi otpadu, smradu…radi što hoćeš, ali pi*** ti nikada neće narasti!’

Autor: Dnevno

Muškarac koji je stigao na pregled u privatnu polikliniku, šokirao se riječima kojima ga je dočekala jedna liječnica. Uvredljive riječi je snimio.

Radi što hoćeš, uzimaj testosteron, dobivaj dlake, promijeni se kako hoćeš, ali pi*** ti nikada neće narasti. Kod mene u kirurgiji radi najpoznatiji čovjek na svijetu koji je promijenio spol, a ja sam zgrožena da čovjek to sebi može napraviti, jer od toga nema ništa, nema osjetilnih tjelešaca, nema to smisla. Radite što hoćete djeco u sobi, što se mene tiče kupite 50 igračaka, ali na tijelo da niste utjecali”, monolog je koji je slušala transrodna osoba na rutinskom pregledu ultrazvukom u jednoj zagrebačkoj privatnoj poliklinici.

Na pregled je stigao u pratnji supruge i kada je doktorica počela govoriti, nisu ništa shvaćali. Za pregled u privatnoj poliklinici odlučio se misleći da će imati bolju i bržu uslugu, ali nije računao da će naići na liječnicu s predrasudama. Uopće ih nije ni nastojala prikriti. U jednom trenutku tjerala ih je van iz ordinacije riječima: ”Izlazi, mrš, smradu, otpadu, sram Vas bilo, srami se. Mrš!”

On je rođen u manjoj sredini nedaleko Zagreba i to kao djevojčica, no već u ranoj mladosti, osjećao se kao dječak. Dogodi se to u jednoj od otprilike 20 tisuća trudnoća. Navala hormona u fetusu poremeti spol i dijete se rodi kao djevojčica, a zapravo je dječak, odnosno tijelo raste u ženu, a osoba je zapravo muško.

“Od najranijeg djetinjstva neke su razlike bile očite te sam za sebe govorio da sam dječak, a ne djevojčica iako to tad nisam znao objasniti niti mi je itko drugi znao objasniti, niti je bilo potrebe da mi objašnjava. Jednostavno sam bio sretno dijete, živio sam i bilo je sve ok’, rekao je muškarac, a piše Jutarnji list.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.