Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

DOKTOR IZ SPLITA O ‘NECJEPIŠAMA’! Prije respiratora ih pitamo: ‘Zašto kolega doktore, zašto kolega profesore?’

Autor: N.K

Broj novozaraženih u Hrvatskoj raste iz dana u dan, a svakog dana u medijima gostuju liječnici i stručnjaci koji upozoravaju javnost da je stanje dramatično.

Danas je u Dnevniku HRT-a govorio je doc. dr. sc. Božidar Duplančić, dr.med. iz Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split.

“Već sada nam je velik broj respiratora zauzet, ne znam što će biti ako se nastavi ovako”, govori zabrinuto Duplančić.

“Da ste pametni, cijepili biste se svi”

Nadu ipak ulijevaju jutrošnje scene. Unatoč produljenom vikendu, bio je red pred splitskim nastavnim Zavodom za javno zdravstvo. U dva dana cijepilo se 300 građana, a mogu i sutra do podneva.

Poruka onih koji spašavaju živote je jasna.

“Ponovio bih kao netko tko nema dionice niti jedne farmaceutske tvrtke koja proizvodi cjepiva – nemojte filozofirati, nemojte se praviti previše pametni. Jer da ste pametni, cijepili biste se svi”, poručuje Božidar Duplančić.

Glavna sestra KBC-a Split komentirala je borbu medicinskog osoblja s virusom.




“Umorili su se, naravno da jesu, ali nema stajanja, svaki novi bolesnik je novi izazov, traži maksimalnu skrb i psihički to nije lako”, govori za HRT Ivanka Ercegović, mag.med.techn., glavna sestra KBC-a Split.

“Zašto kolega doktore?”

Još im je teže otkako je cjepivo svima dostupno, a među Dalmatincima otpor.

“Prije nego ih stavimo na strojno prodisavanje na pitanje “zašto kolega doktore, zašto profesore”, jer ima i sveučilišnih profesora koji se nisu cijepili, jednostavno nema suvislog odgovora”, razočaran je Duplančić.




 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.