Foto: Guliver/Ilustracija

DOK UKRAJINA GORI, NOVI UŽAS! Amerikanci udarili u Siriji: ‘Ovo je osveta’, zna se tko je bio meta žestokog udara

Autor: Dnevno.hr

Dok su oči svjetske javnosti uprte ka Ukrajini i ruskoj invaziji, na drugom kraju svijeta jedna zaboravljena bitka čini se i dalje traje.

Iako je svijet bio ujedinjen protiv ISIL-a u Siriji i proglasio pobjedu, s vremena na vrijeme dođe do novih previranja i vojnih aktivnosti.

Tako je američka vojska izvela više zračnih napada u Siriji u petak u večernjim satima protiv skupina povezanih s Iranom, koje je okrivila za smrtonosni napad bespilotnim letjelicama u kojem je poginuo izvođač radova, ozlijeđen još jedan i ranjeno pet američkih vojnika, priopćio je Pentagon.

Osvetili su se

Zračni udari bili su osveta za napad na bazu koalicije predvođene SAD-om, u blizini Hasake u sjeveroistočnoj Siriji.

Američka obavještajna zajednica procijenila je da je dron iranskog podrijetla, priopćila je vojska.

Američki ministar obrane Lloyd Austin rekao je da su napadi bili usmjereni na skupine povezane s iranskim Korpusom čuvara islamske revolucije. “Zračni napadi izvedeni su kao odgovor na današnji napad, kao i na niz nedavnih napada na koalicijske snage u Siriji skupina povezanih s IRGC-om”, kazao je Austin, prenosi se u priopćenju.

Zanimljivo, veliki rat protiv ISIL-a i pridruženih skupina i nacija završio je nakon što su se u sve ozbiljno uključile ruske trupe i sravnale sa zemljom sve što je izgledalo kao ISIL. Analitičari su složni kako je pak Zapad hranio “aždaju” naoružavajući ISIL-ovce kontra sirijskog režima…




Danas je Rusija neprijatelj broj jedan Zapada nakon ulaska u susjednu Ukrajinu prije godinu dana i dokaz kako je geopolitika slojevita i nije crno bijela.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.