Foto: Facebook

Dok su ostali gledali Euroviziju, HGSS-ovci spašavali planinara: ‘Pobijedili smo na stijeni’

Autor: I.G.

Jučer u 18:30 preko centra 112 HGSS je primio poziv da je potrebna pomoć unesrećenom planinaru na Bijelim stijenama. Planinar se nalazio izvan markirane staze na izrazito zahtjevnom terenu, a ispostavilo se da je stradao prilikom izbjegavanja većeg odrona kamena te zadobio teže tjelesne ozljede.

HGSS u priopćenju piše da se očekivao vrlo zahtjevan transport zbog čega je međusobnim dogovorom dvaju pročelnika odlučeno da na akciju spašavanja krenu članovi Stanice Ogulin iz smjera Jasenka te članovi Stanice Delnice iz smjera Tuka.

“Prvi spašavatelj dolazi do unesrećenog u 19:50, a ubrzo nakon toga i ostali. Ozljeda se imobilizira i unesrećeni se smješta u transportno sredstvo te započinje zahtjevan transport prema vozilima. Unesrećeni je, nakon dva sata probijanja kroz zahtjevan teren, stavljen u vozilo HGSS-a te predan ogulinskoj bolnici noćas u 00:20”, piše HGSS.

 

Na žalost nismo pobijedili na Eurosongu, ali jesmo – na stijeni.

Dok je Hrvatska tapkala u ritmu Eurosonga ‘Rim tim tagi dim’, članovi HGSS Stanica Delnice i HGSS Stanica Ogulin ritmizirali su na Bijelim stijenama spašavajući unesrećenog planinara.

Više pročitajte na linku ➡️➡️ https://shorturl.at/dltu1
Posted by HGSS – Hrvatska gorska služba spašavanja on Sunday 12 May 2024

 

Brza akcija

Akcija je brzo, efikasno i uspješno odrađena zahvaljujući suradnji i složnosti između stanica Ogulin i Delnice, što pokazuje snagu i jedinstvo HGSS-a, piše u priopćenju.
U akciji je sudjelovalo 10 članova stanice Ogulin, 13 članova stanice Delnice i član stanice Zagreb.

“Na žalost nismo pobijedili na Eurosongu, ali jesmo – na stijeni. Dok je Hrvatska tapkala u ritmu Eurosonga ‘Rim tim tagi dim’, članovi HGSS Stanica Delnice i HGSS Stanica Ogulin ritmizirali su na Bijelim stijenama spašavajući unesrećenog planinara”, objavljeno je na Facebook stranici HGSS-a.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.