Senate Minority Leader Chuck Schumer, a Democrat from New York, from right, Senator Bernie Sanders, an Independent from Vermont, and Senator Debbie Stabenow, a Democrat from Michigan, wear protective masks during the 59th presidential inauguration in Washington, D.C., U.S.,. Biden will propose a broad immigration overhaul on his first day as president, including a shortened pathway to U.S. citizenship for undocumented migrants - a complete reversal from Donald Trump's immigration restrictions and crackdowns, but one that faces major roadblocks in Congress. Photographer: Kevin Dietsch/UPI Biden Sworn-in as 46th President of the United States, Washington, District of Columbia, USA - 20 Jan 2021,Image: 584896030, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

DOK SU ČUVALI BIDENA: Na koronavirus pozitivno više od 150 pripadnika Nacionalne garde u Washingtonu

Autor: Hina/Maja Štefanac

Na koronavirus pozitivno je između 150 i 200 pripadnika američke Nacionalne garde koja je raspoređena u Washingtonu kako bi osigurala mirno odvijanje predsjedničke inauguracije Joea Bidena, rekao je američki dužnosnik, a prenosi Reuters.

Naime dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, rekao je da broj pozitivnih možda i raste, no da je ipak riječ o malom broju u odnosu na 25.000 pripadnika Nacionalne garde koji su raspoređeni u Washingtonu. U Sjedinjenim Državama u četvrtak je drugi dan zaredom bilo preko 4.000 umrlih od Covida-19, a ukupno je do sada umrlo preko 410.000 ljudi.  Tisuće vojnika će u idućih pet do deset dana otići svojim kućama, objavila je vojska. Očekuje se da će oko 7.000 pripadnika ostati barem do kraja mjeseca, rekao je dužnosnik, dok bi manji broj njih mogao ostati i duže.

Nakon što su se u javnosti pojavile snimke nekih pripadnika Nacionalne garde kako spavaju na jednom zatvorenom parkiralištu predsjednik Biden se ispričao zbog toga. Snimke stotina vojnika prisiljenih spavati u garaži nakon što su se u Kongres vratili zastupnici postale su viralne  i izazvale opću osudu, a neki zastupnici pozvali su ih natrag u Kongres. Biden je u jučer nazvao šefa Nacionalne garde kako bi se ispričao i upitao što se može napraviti, objavljeno je u medijskim izvješćima.

U međuvremenu je Prva dama Jill Biden posjetila neke od vojnika nacionalne garde u blizini Bijele kuće kako bi im osobno zahvalila, noseći pritom košare s kolačima.

“Samo sam željela doći i zahvaliti vam svima na tome što ste čuvali mene i moju obitelj sigurnom”, rekla je Prva dama.

Autor:Hina/Maja Štefanac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.