fbpx
Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

DOK ĆE VUKOVARSKA KOLONA PLAKATI, ONI ĆE PJEVATI! Velikosrpski melos bacit će ih u trans: Minđušari i Baja slavit će razarače herojskog grada

Autor: N.K

Na društvenim mrežama rasplamsala se žestoka rasprava zbog nastupa nacionalističkog srpskog pjevača Mirka Pajčina, poznatijeg kao Baja Mali Knindža, na dan pada Vukovara 18. studenog u Novom Sadu, glavnom gradu Vojvodine koju nastanjuju u velikoj mjeri Hrvati.

Dok će se Hrvati s boli prisjećati svojih žrtava, u blizini će treštati srpske nacionalističke ratne pjesme, a poznato je kako je u razaranju Vukovara sudjelovao i Novosadski korpus.

Baja Mali Knindža poznat je po opjevavanju hrvatskog teritorija koji su okupirali Srbi u ratu i žestokim stihovima u kojima veliča srpsku vojsku. Na koncertu u Novom Sadu koji je ujedno i i Europska prijestolnica kulture, pratit će ga bend Minđušari.


“Volim ovaj grad, volim Novi Sad” piše na plakatima koji najavljuju koncert Baje Malog Knindže, koji se mogu vidjeti na najprometnijim mjestima u glavnom gradu Vojvodine. Upravo ovaj slogan, ali i sam koncert Baje Malog Knindže, čiji je glazbeni opus poznat po pjesmama “Ne volim te Alija zato što si balija”, “E moj druže zagrebački” i “Armija srpska sve će da vas smrska”, izazvao je brojne komentare na društvenim mrežama.

Dok jednu smatraju da bi koncert trebalo zabraniti, drugi su stava da svatko ima pravo svirati i pjevati ili ići na koncert te da su zabrane, čak i ovakvih nastupa, nedemokratski čin u društvu koje želi biti demokratsko.

Koncert Baje Malog Knindže održat će se u sportskom i poslovnom centru Novog sada, koji se financira iz gradskog proračuna, što će reći, novcem svih građana ovog grada, pa i Hrvata koji tamo žive.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.