Foto: Damjan Tadic / CROPIX

DOJAVA O BOMBI TIJEKOM SASTANKA S UKRAJINCIMA! Dobronić nešto sluti: ‘Čini se da je to namjerno napravljeno…’

Autor: Dnevno.hr

Više sudova u više gradova Hrvatskoj danas je zaprimilo dojave o bombama, a predsjednik Vrhovnog suda RH rekao je kako je dojava na tom sudu zaprimljena tijekom sastanka s delegacijom ukrajinskog vrhovnog suda te kako mu se čini da je to povezano.

“Ne treba nam smrt. Cilj – Uništavanje zgrada. Molim te, nemoj ignorirati naša upozorenja”, piše u poruci koju potpisuje Resistance.

Iz Vlade kažu da nisu dobili nikakvu dojavu o bombi, kako su to prenijeli neki portali, pa slijedom toga nije bilo nikakvog postupanja, odnosno evakuacije zaposlenih u Banskim dvorima. U Vladi su pritom poručili kako sve nadležne službe postupaju temeljem dojava o bombama na sudovima u više gradova.

Dobronić: Nekako mi se čini da je to namjerno napravljeno

Predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić rekao je da ga je pravosudni policajac obavijestio o dojavi u trenutku kada su imali sastanak s delegacijom vrhovnog suda Ukrajine, te da mu se čini kako je to povezano s tim.

“Nekako mi se čini da je to namjerno napravljeno u ovom trenutku”, rekao je Dobronić za HRT.

“Prva pomisao mi je bila da je povezano. I praktički 20 minuta od početka tog sastanka stigla je ta dojava”, dodao je.

MUP i Ministarstvo o dojavama

MUP se oglasio priopćenjem.




“Jutros, 5. prosinca, u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave.

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana”, stoji u priopćenju.




Malenica o dojavama

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je da su dojave zaprimljene za otprilike deset pravosudnih tijela.

“Obaviještena je policija, evakuirani su zaposlenici, službenici i pravosudni dužnosnici”, rekao je Malenica.

“Teško mi je komentirati o čemu se ovdje radi, je li riječ o lažnoj ili stvarnoj bombi. Prepustio bih policiji da izvrši pretrage”, rekao je ministar.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.