Foto: Marko Todorov / CROPIX, Ilustracija

‘DOGODIT ĆE VAM SE BEOGRAD!’ Došlo je i do toga, padaju prijetnje u Hrvatskoj: Svi na nogama, ‘sigurnost u školama je veliki izazov’

Autor: I.G.

U jednoj zagrebačkoj školi došlo je do neugodnog incidenta kada je jedan roditelj prijetio nastavnici zbog toga što je njegov sin dobio ukor. Prema informacijama koje je doznao RTL Danas, roditelj je izrekao prijetnju “da će im se dogoditi Beograd”.

Policija je jučer intervenirala u školi nakon što je kod jednog učenika pronađeno zabranjenih predmeta. Mladiću je pretražen dom, a škola je slučaj prijavila nadležnom Ministarstvu obrazovanja.

Sindikat Preporod upozorava da je sigurnost u školama i dalje veliki izazov te da postoji mnogo toga što treba učiniti. Jedan od glavnih problema je što ravnatelji često ne žele da se javno govori o takvim incidentima.


“Prije nekoliko dana, u jednoj zagrebačkoj školi, imali smo incident u kojem je roditelj prijetio nastavnici da će im se dogoditi Beograd”, izjavio je Željko Stipić iz sindikata Preporod. Dodao je da je prijetnja uslijedila nakon što je učenik dobio ukor.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrđeno je da su zaprimili zahtjev Osnovne škole za psihološkom kriznom intervencijom te da je ista provedena. Ravnateljica škole savjetovana je o postupcima zaštite učenika te je upućena da prijavi jučerašnji događaj sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima.

“Ali ono što je sigurno bilo je da su bili zgranuti, u nekim situacijama čak manje iznenađeni tom situacijom nego mi odrasli. Tragično je čuti da im je nasilje nešto što je normalno, ali su njime zaista bombardirani od različitih izvora”, objasnila je školska psihologica, Snježana Kovač. Rekla je i da se u školi u kojoj radi nakon masovnog ubojstva u Beogradu razgovaralo s djecom, no da ističe da se ipak radi o premalo razgovora.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.