Foto: Nikica Puhalo / CROPIX

‘DOGAĐAJ NIJE U MEDIJIMA, UBIJENA JE MLADA ŽENA!’ Zbog lažne snimke na društvenim mrežama uhićen muškarac

Autor: Dnevno.hr

“Na čakovečkom Perivoju Zrinskih ubijena je mlada žena. Njezino mrtvo tijelo pronađeno je u parku, a događaj nije u medijima objavljen jer policija trenutno provodi istragu….”, navodi se u videu uznemirujućeg video sadržaja koji je 30-godišnjak s područja Varaždina krajem prošloga tjedna objavio na društvenim mrežama.

Policija je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrdila kako su navodi okrivljenika lažni i potpuno izmišljeni te je takvom objavom na društvenoj mreži uznemirio javnost.

Protiv okrivljenog 30-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu zbog kršenja članka 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Širio druge lažne vijesti

Osim prethodno opisane objave, dotični je u posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama napisao da na području Čakovca nepoznati muškarac napada žene ili otima djecu.

Policija je nakon detaljnih provjera utvrdila kako nijedna od objava nije istinita te ističu kako nema razloga za zabrinutost.

“Upućujemo apel građanima da budu pažljivi u svojim objavama, odnosno davanjem netočnih, djelomično točnih i neprovjerenih informacija, mogu nepotrebno uznemiriti javnost. Policija će uvijek i trajno poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi pružili sigurnost građanima. Ukoliko se dogodi bilo kakav konkretan, sigurnosno značajan događaj o tome treba odmah izvijestiti policiju na broj 192 ili osobno doći u najbližu policijsku postaju, a ne širiti neprovjerene objave putem društvenih mreža”, navodi se u objavi policije.

 




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.