Wikimedia Commons

Dodik verbalno napao novinara: Nazvao ga izdajnikom koji radi za izdajničku muslimansku televiziju

Autor: Dnevno

Milorad Dodik je opisao trenutačnu krizu u BiH kao “političku tučnjavu” s neizvjesnim ishodom te poručio da narod ne treba strahovati od stvarnih sukoba.

Dodik je nakon sastanka s članovima vodstva SNSD-a u Banjoj Luci rekao da su u stranci ponovno zaključili da je nedavnom presudom Ustavnog suda BiH prijeđena crvena crta nakon čega moraju poduzeti radikalne mjere. Presuda je bila o tome da poljoprivredno zemljište koje je javno dobro pripada državi, a ne entitetima.

“Ako se ne riješi pitanje Ustavnog suda neće biti ni BiH“, kazao je Dodik. “Ovo je politička tučnjava, narod se nema čega bojati. Ovo će možda malo duže trajati, a mi pozivamo na dijalog”, dodaje. Upozorenja da su odluke suda konačne i obvezujuće je okvalificirao kao floskule pa je ustvrdio da strani suci uporno donose odluke u interesu Bošnjaka. “Ovo je sprega Stranke demokratske akcije i sudaca”, rekao je Dodik.

Također, Dodik je rekao kako će dužnosnici iz RS-a u tijelima vlasti na razini BiH ubuduće djelovati tako što će sudjelovati u njihovom radu, ali će onemogućiti donošenje odluka. Novinar mu je tada konstatirao da je to zapravo blokada države na što je Dodik ljutito uzvratio kako to nije točno. Jednog je novinara, čija pitanja mu se nisu svidjela, verbalno napao te mu poručio da je izdajnik koji radi za izdajničku muslimansku televiziju.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.