Foto: Profimedia

DODIK URLAO: ‘Živio srpski narod! Živio američki narod!’ Iako je na ‘crnoj listi’ SAD-a, najavio praznik njima u čast!

Autor: Dnevno

Dodik  se sve češće pojavljuje u ime Republike Srpske, a obavlja najvišu funkciju u BiH, čime najozbiljnije ugrožava postojanje institucija Republike Srpske, koje su ustavna kategorija, javlja Slobodna Bosna.

“Od naredne godine, RS će imati još jedan praznik”, priopćio je danas član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, navodeći da će to biti jedno selo kod Doboja, gdje su Srbi u Drugom svjetskom ratu spasili američke pilote.

On je ovo najavio tokom obraćanja na obilježavanju spašavanja savezničkih pilota u akciji “Halyard” u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca, gdje je bio prisutan i vrh Srbije sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Ovakvu manifestaciju najavio je od naredne godine i u RS-u, kod Doboja.

“Ovaj narod se mnogo odricao da bi pomogao savezničkim pilotima. Ovaj zračni most je spojio Pranjane i Doboj u RS-u, i zato ćemo sljedeće godine i mi održavati manifestacije u čast tim velikim događajima”, istaknuo je Dodik tokom obraćanja na obilježavanju 76 godina od operacije “Halyard”, najveće akcije spašavanja oborenih američkih i savezničkih pilota.

Dodik je govorio o dobrim odnosima američkog i srpskog naroda, posebno ističući nedavni sporazum koji je predsjednik Srbije potpisao u Washingtonu i poboljšanju odnosa sa SAD-om.

Svoje obraćanje Dodik je završio riječima: “Živio srpski narod! Živio američki narod!” Podsjetimo da se Dodik nalazi na američkoj “crnoj listi” zbog opstrukcije Dejtonskog sporazuma.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.