fbpx
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

‘DOBRONIĆU, NE DIRAJ U SVETINJE!’ Domovinski pokret žestoko o ‘Za dom spremni’: Insignije palih vitezova ne može nitko zabranjivati!

Autor: Dnevno.hr

Novi predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić za Jutarnji list je rekao da je “Za dom spremni” nedopustiv u bilo kojoj prilici.

“Pod tim su pokličem ljudi bili ubijani bez ikakvog povoda i razloga. To je civilizacijsko, a ne ideološko pitanje”, smatra je Dobronić, koji je prošlog tjedna izabran za šefa Vrhovnog suda.

Na njegovu izjavu uslijedila je žestoka reakcija iz Domovinskog pokreta koji na svom Facebook profilu poručuje:

“Dobroniću, tko si ti da im sudiš? Insignije palih vitezova ne može nitko zabranjivati!’.

Nadalje u objavi konstatiraju da su bili jedina parlamentarna politička stranka čiji zastupnici nisu bili za izbor novog predsjednika Vrhovnog suda RH, Radovana Dobronića.

“Da smo bili u pravu pokazuje i njegova prva izjava, kojom najavljuje zabranu pozdrava HOS-a i tvrdi kako je ‘Za dom spremni’ nedopustiv u bilo kojoj prilici… Unatoč pravednoj presudi u slučaju ‘franak’, DP je s pravom procijenio kako jedna presuda ne može biti dostatna kvalifikacija za izbor čelnog čovjeka sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj.

Dobroniću, ne diraj u svetinje! Kada su hrabri HOS-ovci sa svojim insignijama, ginuli za državu u kojoj si ti sada predsjednik Vrhovnog suda, imao si dovoljno godina da budeš jedan od njih, ali taj put nisi odabrao. Odakle ti pravo, Radovane Dobroniću, da “nedopustivim” proglašavaš pozdrav pod kojim je tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku i BiH, na Oltar Domovine svoj život položilo više od sedam stotina hrvatskih vitezova?! Njihov je odabir bio da ratuju i ginu pod svojim znakovljem, i tvoje prijetnje danas, trideset godina nakon Domovinskog rata, nanose novu bol njihovim majkama, braći i sestrama, kćerima i sinovima.

Domovinski pokret poduzet će sve legalne i legitimne korake koji su nam na raspolaganju, kako bi spriječili nečasnu nakanu novog predsjednika Vrhovnog suda RH, kao i svih onih koji su sudjelovali u ovom tragikomičnom izboru. Nažalost, za Radovana Dobronića digli su ruke i politički naivci, trgovci domoljubljem, kojima unaprijed iskazano stajalište novog predsjednika Vrhovnog suda protiv ‘ZDS’, nije bilo dostatno da mućnu vlastitom glavom”, piše Domovinski pokret.
Zamjeraju mu što ga, tvrde, nije zanimao bilo kakav oblik lustracije u hrvatskom pravosuđu.

“Domovinski pokret, bez obzira na napade koje ćemo i ovoga puta posve sigurno doživjeti, ne pristaje na trgovinu nacionalnim svetinjama – ni pod koju cijenu! Suze majki palih HOS-ovaca obvezuju nas da ne uzmaknemo niti milimetar”, pišu iz Domovinskog pokreta i na kraju poručuju da od predsjednika Vrhovnog suda RH očekuju da ubrza procesuiranje onih koji su pod petokrakom i kokardom činili zlo Hrvatima od Vukovara do Dubrovnika, a ne da nastavlja s ‘kriminalizacijom Domovinskog rata’.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.