Foto: Profimedia

DOBRE VIJESTI IZ AFRIKE: DR Kongo proglasio kraj epidemije ebole

Autor: HINA/N.M.

Ministar zdravstva Demokratske Republike Kongo u srijedu je objavio kraj epidemije ebole na zapadu države koja je zarazila 130 i ubila 55 ljudi.

Epidemija je izbila u lipnju, nedugo prije no što je Kongo objavio kraj odvojene epidemije na istoku, dosad druge najsmrtonosnije, koja je odnijela 2,2 tisuće života.

„Hvala od srca svima koji su neumorno pratili kontakte, liječili i cijepili ljude u često zabačenim zajednicama u gustim prašumama“, rekao je direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za Afriku Matshidiso Moeti. 

Kongo je imao 11 epidemija ebole otkad je taj virus 1976. otkriven u blizini istoimene rijeke, što je dvostruko više od bilo koje druge države.

Ekvatorijalne šume Konga prirodni su rezervat za ebolu koja uzrokuje povraćanje i proljev te se širi u kontaktu s tjelesnim tekućinama.

Autor:HINA/N.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.