Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

DOBAR POSAO U PETRINJI? Tinejdžer dobio posao obnove od milijun kuna, priča se o kumstvu s gradonačelnikovim sinom

Autor: Mia Peretić

U Petrinji je tvrtka KI i DO, koju vodi tek punoljetni Kristian Prpić, upravo dobila posao od 998.000 kuna.

Tvrtka je u sudski registar upisana u drugoj polovici siječnja da bi u veljači Grad Petrinja objavio da je toj tvrtki dodijeljen posao popravka ili zamjene dimnjaka, zabatnih zidova, krovišta i dizala u naselju Mošćenica.

Nije poznato ima li tvrtka zaposlenih i koliko, a gradonačelnik Darinko Dumbović dodjelu posla objasnio je iznimnom hitnošću tako da nije bilo javnog natječaja, no Grad javlja da je na isti način dodijelio posao još jednoj tvrtki koja dimnjake i krovišta treba popraviti u 14 petrinjskih naselja za nešto više od dva milijuna kuna.

Novinari 24sata nazvali su broj koji stoji kao kontakt tvrtke KI i DO, a javio se Kristianov otac koji nije znao ništa o firmi svog sina i dodijeljenom poslu. Kako im govore sugovornici iz Petrinje, otac Igor Prpić imao je autoservis koji je završio u stečaju pa se s obitelji odselio u Njemačku, ali sada i vratio. Dodaju, u kumstvu je s Dumbovićevim sinom.

S broja koji su nazvali uskoro su stigle SMS poruke, no nije bilo jasno pišu li ih otac ili sin Kristian. Kako piše u porukama, u Njemačkoj imaju tvrtku za visinske radove i čišćenje solarnih panela pa su se na raspolaganje stavili s dizalicom i kolegama te srušili više od 70 dimnjaka bez ijedne kune. Nadalje navode da su je javili na natječaj objavljen u Narodnim novinama te da još pet tvrtki radi taj posao. Dodali su i da nisu ni u kakvim odnosima s gradonačelnikom Dumbovićem, no pitanje o odnosu s njegovim sinom nisu komentirali.

Gradonačelnik Dumbović novinarima je SMS-om odgovorio da će na upite odgovoriti u zakonskom roku.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.