Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

‘DOBAR DAN, GOSPODINE NJONJO!’ Beroš tvrdi kako mu je Jandroković opsovao majku: ‘NABIJEM TE, MAJMUNE’! Reagirala i Sloković

Autor: L.B.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u razgovoru za RTL, u srijedu je navečer rekao kako nije istina da on ima veze s postupanjem policije u slučaju Hvaranina koji ga je u telefonskom razgovoru prije mjesec dana navodno nazvao Njonjo.

Javnost je o tome obavijestio Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, a Jandroković je tvrdio kako je on štićena osoba, ali i da nikoga nije prijavio za prijetnju. Međutim, upravo je to Hvaranina potaknulo na javni istup.

Riječ je o Toniju Berošu, turističkom djelatniku iz Starigrada na Hvaru, koji je za Novi list ispričao što se zapravo dogodilo 5. kolovoza.

‘Odmah je počeo vikati’

“Jandroković ne govori istinu. Nije valjda da službe prisluškuju njegove privatne razgovore i da me temeljem toga policija zvala na obavijesni razgovor. Ne znam kako bi policija doznala da smo nas dvojica razgovarali da im Jandroković nije to rekao”, naglašava Beroš.

Za sve što je rekao o toj spornoj komunikaciji s predsjednikom Sabora, kako ističe, ima svjedoke koji su se u tom trenutku nalazili u njegovom društvu.

“Ovako je to bilo, ja sam Jandrokovića nazvao kako bih mu čestitao Dan pobjede i on mi se isprva nije javio. Na tome bi i ostalo da on, jer je imao zabilježen moj propušteni poziv, mene nije naknadno nazvao. Ja sam samo rekao: Dobar dan, gospodine Njonjo. Ništa više nisam uspio izgovoriti. Jandroković je odmah počeo vikati nabijem te na k., idiote, majmune… Opsovao mi je majku, totalno me izvrijeđao i zatim prekinuo razgovor”, prepričava Beroš.

‘Naravno da nije prijetnja ako je netko Jandrokoviću rekao Njonjo’

Ako je sve što Beroš govori točno, odvjetnica Jadranka Sloković uvjerena je da u tom slučaju nije bilo prijetnje predsjedniku Sabora.




“Naravno da nije prijetnja ako je netko Jandrokoviću rekao Njonjo. To svakako nije smio biti razlog za postupanje policije. Izvan pameti je da se policija uključila u to. Za mene je ovo zlouporaba položaja, odnosno državnog aparata. Da Jandroković to nije prijavio, policija ne bi nikako mogla znati za taj telefonski razgovor, to je nemoguće. Mislim da je jasno da je Jandroković tražio da se to pokrene. Što se tiče uvrede, toliko se već proširilo da se Jandrokovića naziva Njonjo i ne može se onda selektivno postupati samo prema nekima. Razumijem da Jandrokovića to smeta, ali to je njegova stvar, za privatnu tužbu, a ne da se policija time bavi”, rekla je Jadranka Sloković.

Beroš kaže i da je dobio poziv za razgovor u policijskoj postaji svega nekoliko sati kasnije.

“Zamislite, rekli su mi da me jedna starija gospođa iz Zagreba prijavila zbog prijetnje. Mislio sam si ja, kojoj sam to ženi iz Zagreba prijetio. Ništa nisam razumio. Jandrokovića uopće nisu spominjali. Odbio sam ići na policiju jer sam za to jutro već imao organiziran jedan izlet. Znate, ja sam i skiper. Onda mi je ujutro osobno stigao policijski inspektor iz Jelse i s njima sam u autu obavio službeni razgovor. U ne više od dvije minute ispričao sam mu sve što je bilo između mene i Jandrokovića. On me pitao je li to zaista istina i od tada me policija više nije kontaktirala”, rekao nam je Beroš.




‘Znači da je netko policiji lagao da sam prijetio Jandrokoviću’

Policiji, kako kaže, ništa ne zamjera.

“U pozivu za obavijesni razgovor piše da je u vezi članka 139. Kaznenog zakona koji se odnosi na prijetnju. Ako netko prijeti predsjedniku Sabora, policija ga mora ispitati i to razumijem. Ali, ja Jandrokoviću nisam prijetio. Pa, nisam blesav da sa svojeg mobitela idem prijetiti predsjedniku Sabora”, rekao je Toni Beroš, pa dodao:

“Jesam mu rekao Njonjo, ali tako ga zovu po svim portalima, a i predsjednik Milanović i nisam mislio da je Jandrokoviću to neki veliki problem. Uključio sam speakerphone na mobitelu i imam tri svjedoka, od kojih je policija s jednim razgovarala i on je potvrdio sve što sam im ja rekao. Znači da je netko policiji lagao da sam prijetio Jandrokoviću”, zaključuje Toni Beroš.

O slučaju se oglasila i policija

MUP je u petak izvijestio da štićena osoba ne može ni na koji način utjecati na sigurnosne protokole.

“Radi se o standardnom sigurnosnom protokolu kad su u pitanju štićene osobe te napominjemo da štićena osoba ne može ni na koji način utjecati na sigurnosne protokole, odnosno utjecati na postupanje ili nepostupanje policije”, priopćio je MUP.

Dodali su da u skladu sa sigurnosnim procedurama koje se provode prilikom provođenja mjera osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora, policija obavlja sigurnosni pregled svih poštanskih pošiljki koje se unose u štićene objekte i prostore, a štićene osobe dužne su prijaviti svu komunikaciju upućenu prema njima s nepoznatih brojeva telefona, nepoznatih adresa elektroničke pošte i općenito iz nepoznatih komunikacijskih izvora.

“Nakon što se provede prethodno navedena procedura, nadležne stručne službe poduzimaju mjere i aktivnosti iz svog djelokruga rada s ciljem utvrđivanja mogućeg ugrožavanja štićene osobe”.

Jandroković je u srijedu navečer, u intervjuu za RTL televiziju, kazao kako nije istina da on ima veze s postupanjem policije u slučaju muškarca koji ga je, kako je u Saboru ispričao predsjednik HSS-a Krešo Beljak, prije mjesec dana u telefonskom razgovoru nazvao “Njonjo”.

 

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.