Davor Visnjic/PIXSELL

Dnevno.hr prije dva mjeseca znao je tko će biti ravnatelj Gavelle: Skupština ga je upravo potvrdila

Autor: MiMi

Baš kako je naš portal već pisao, za novog ravnatelja Gavelle izabran je redatelj Dražen Ferenčina. Skupština grada Zagreba potvrdila je njegovo imenovanje u ponedjeljak. Ferenčinu je vijest zatekla u Šibeniku na probama predstave ‘Kako je počeo rat na mom otoku‘ prema kultnom filmu Vinka Brešana koju priprema u koprodukciji šibenskog HNK i Gavelle, kazališta kojim od ponedjeljka upravlja. Šibenska premijera je u subotu, a zagrebačka će, kako doznajemo, biti najesen.

Dražen Ferenčina režirao je u gotovo svim većim i manjim kazalištima diljem Hrvatske. Bio je umjetnički ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu, a u Virovitici je dugi niz godina uz Mirana Hajoša kreirao program gradskog kazališta. Režirao je brojne hit predstave poput “Zagrebačkog orkestra” (na slici) i “Popcorna” u Gavelli.

Vlasnik je dvije Nagrade hrvatskog glumišta. Prvu je dobio 2007. za Kerempuhov “Brak iz računa” A. P. Čehova, a drugu za “206 dana”, predstavu po istinitoj priči koja govori o patnjama dječaka zarobljenog u srpskom logoru tijekom Domovinskog rata.

Dražen Ferenčina nositelj je i spomenice Domovinskog rata. Ima sve kvalifikacije za dobrog ravnatelja, no ima i jednu ‘manu’. Ne deklarira javno pripadnost ni lijevoj ni desnoj ideologiji, niti je član ikakve stranke.

Autor:MiMi
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.