fbpx
Patrik Macek/PIXSELL

IZBOR ZA ŽRTVU HRVATSKE: Petrov i južni Mostovci pretekli Pupovca

Autor: Marko Ljubić

I, riješio Božo radikalnom reformom ugroženost Srba i Pupovca. Izbio mu sve adute iz rukava i cijelu europsku javnost, čak i sve antife u Hrvatskoj - usmjerio, da ne kažem, zablenuo u ono što radi. A radi bogme – reforme kakve svijet nije vidio.

Očajni zbog slaboga efekta od silnih pokušaja ugrožavanja Srba i Pupovca, jer nije pomogao ni Šimunić, ni Bujica, a Pupovac sve kuražniji, hrvatski državnici su navodno sjeli i odlučili usvojiti strategiju – kako se riješiti Milorada P.

Konzultirali su Radu Šerbedžiju, pomagali su svojim savjetima Boris Dežulović, Ivančić, pa i Ivica Đikić koji nije morao brijati bradu, zvali su u pomoć Igora Mirkovića i Rajka Grlića, jer je Frljić trenutno u jadu i o sebi, a nije izostalo ni mišljenje Vesne Teršelič i Gordana Bosanca. Pogotovo Bosanca, toga gorostasa antifa misli i filozofije civilnosti. Po ušima se prepoznaje, rastu nakon svakoga objavljenoga izvješća. To je neopozivo potvrdio teorijski fizičar Antonio Šiber, još veći gorostas antifa misli.

Sanju Sarnavku nisu smjeli konzultirati, jer je predviđena za nadzor tajnih službi.


I, što su zaključili?

Miloradu se mora omogućiti malo teritorija ili ga izgurati iz pozicije žrtve.

Dakle, ili malo Srbijice, ili naći veću žrtvu. Makar joj dali i malo državice.

Jedina šansa, nakon svih razgovora mudrih glava bio je – Božo Petrov.

Uviđavni Božo, kako ga zovu u visokim državničkim krugovima.

To znaju i Slovenci, Talijani, Austrijanci, Mađari, a glas o uviđavnom Boži stigao je i u Njemačku, Francusku, kažu i do Rusije. Na njegovoj uviđavnosti se temelje procjene najužeg Putinovog kabineta u ratu s ISIL-om. Držim da nema šale.
Kad njegovoj uviđavnosti dodamo Nikolu Grmoju i neprikosnovenog profu Kovačića, nema majci. Država će biti obranjena, zemlja sigurna, a Pupovac neutraliziran.

I, riješio Božo radikalnom reformom ugroženost Srba i Pupovca. Izbio mu sve adute iz rukava i cijelu europsku javnost, čak i sve antife u Hrvatskoj – usmjerio, da ne kažem, zablenuo u ono što radi. A radi bogme – reforme kakve svijet nije vidio.

Piše Božo statuse, piše li piše.
Jer Božo je smislio plan aktivnosti da postane veće žrtva od Pupovca, pa će Pupovac što se god dogodilo biti potpuno nezanimljiv. Koliko naime Hadezeovci prije svih ugrožavaju ideju Bože „držim nacionalnog interesa“ postalo je centralno europsko pitanje, kako u Hrvatskoj zaštititi Mostovce, a ne Srbe. Jer on djeluje u etnički čistoj sredini, kao u labosu. Na Božinim lokalitetima i nema esdepeovaca, a još manje je pupavičastih Srba. To je genijalnost znanstvenika u politici, nešto kao poučak doktora terijske fizike Antonija Šibera. Čista izvrsnost. Antifa kvalitete.

Ovjerio Flego. Gvozden.

Nitko više u zadnjih nekoliko dana ne obraća pozornost na – Srbe.

Eto što ti je genijalnost Bože iz Metkovića.

Luka Bebić iz istog tog Metkovića i njegovi Tuđmanovci su desetine godina smišljali planove kako neutralizirati što veću Srbiju i razne Pupovce, a Božo „držim da je to nacionalni interes“ iz Metkovića samo mlatne dlanom o dlan. I, gotovo.

Riješeno.

Izmlatilo mu aktivista u Vrgorcu, njega napalo u Metkoviću, Jambo mu da oprostite isplazio jezik, neki Jambinovac pokazao golu stražnjicu, Grmoji iščupalo maslinu tek zasađenu, Kovačiću turiralo autom i umal’ ga nije ubacilo u more u Omišu. Tko?

A zna se. Gusari iz HDZ-a i vrlo vjerojatno onaj Brkić.

Kako znamo?

Orepić.

Nije njega Božo džaba doveo na čelo MUP-a, jel tako?

Čovjek je odmah čim je sjeo na ministarsko mjesto – proglasio razmišljanje. Koja li zemlja znanja i ostale budalaštine, jel tako? Pljuni u ruke, smaži ručak s Gotovinom, ostavi malo žive mudrosti Ranka Ostojića u svojoj blizini jer je prelazna, napuni umne akumulatore i – eto ga. Pa nakon mjesec dana dodumao Orepić da raspiše nagradu od cijelih golemih dvadeset hiljada kuna za desničare koji su risali svastiku na Poljudu. Neće njemu klošari rušiti državni poredak, jel tako? Daš mu za burek i – čiča miča, gotova priča.

Kažu, dvadeset ih se po Splitu dogovara da jedan drugog – izdaju. A dijele kao u Potjeri. Jedino ih muči mala nagrada, pa će čekati ne bi li O-repa, tako ga od milja zovu dodumao – veću.

Pa nakon još mjesec dana odlučio još razmišljati.

Pa otišao kod Gotovine.

Pa se fotkao.

Pa zaključio – pet regija je vizija.

A, Božo sretan brate. K’o Grmoja.

I, Božo očaran Orepićevom promišljanjem dok trepneš okom zaključio da je hadezeovac navalio na Mostovca u Vrgorcu. Jer, tko bi drugi, jel tako?

Zaključak.

Eto kako Pupovac – puši da oprostite.

Nitko mu više ne vjeruje, a ni ne čuje glas da je – ugrožen. Jer Božini su, i Grmojini, i Kovačićevi i svi njima slični ugroženi. A nisu Srbi.

I ne traže SAO Krajinu, samo malo državnog Mosta? Iznad bilo čega.

Zar nije genijalna fora.

Eto, to je riješenje Bože zvanog „držim da je to nacionalni interes“.

A potvrdio Grmoja i potpisao Kovačić.

Tko smije posumnjati, a ostati živ?

Navodno je Božo o tome razgovarao i s Budom, a on, Buda k’o Buda zaključio – Nema ljudi. Tko ne zna što to znači predlažem lektiru, knjigu Josipa Pavičića – „Gluho kolo“. Sve živo o Budi i Budama piše.

Tako je Božo spasio naciju, ali i Sloveniju, Mađarsku, Italiju i pogotovo Austriju, jer su umjesto SAO Krajina, ljudi mogli razgledati samo hrvatsku karantenu, kao nekad u Dubrovniku. Most se zove.

Kad ozdraviš iziđeš. Pa tko osta – osta.

Samo da ne osta Pupovac i Srbijica, rekli bi ljudi.

Jer, Boža je minulo milijune.

Autor:Marko Ljubić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.