Foto: Sasa Buric / Cropix/Kolaž Dnevno.hr

‘Djevojčica u plavom kaputiću’ plakala u Koloni sjećanja: Torcida priredila veličanstvenu povorku

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Željka Mitrović Jurić, poznata kao djevojčica u plavom kaputiću, snimljena u vukovarskoj koloni 1991. godine, sinoć je prisustvovala Torcidinom mimohodu za žrtve Vukovara i Škabrnje u Splitu.

Ona je u dobi od šest godina je postala simbol Vukovara, nakon što je njezina fotografija obišla svijet.


Foto: Screenshot/YouTube

Željka je bila uplakana djevojčica u plavom kaputiću koja je držala majku za ruku i s tužnim izrazom na licu plakala hodajući kraj vukovarskih ruševina. Hodala je u koloni s mnoštvom Vukovaraca koji su 18. studenoga 1991. godine napuštali grad praćeni naoružanim vojnicima JNA.

Jučer se pridružila splitskoj povorci te je u rukama držala onaj isti plavi kaputić.

Saša Burić/cropix/

Torcida priredila veličanstven mimohod

Splitska Torcida jučer navečer krenula je u tradicionalni mimohod u spomen na sve žrtve Domovinskog rata te na stradale branitelje i civile u Vukovaru i Škabrnji. Povorka je krenula od spomenika Dječak s luminom i kretala se duž Vukovarske ulice.

Koloni se pridružio i velik broj građana koji su zapalili svijeće te molili kod Torcidinih murala posvećenih herojima Domovinskog rata na Sućidru.

Bila je drska i u logoru: Ovu vukovarsku liječnicu su tukli do iznemoglosti
 

Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.