Djelatnici se masovno razbježali kući ‘kao u zombi apokalipsi’ nakon otkrića da je njihov kolega zaražen koronavirusom

Autor: Dnevno

Prvi potvrđeni slučaj zaraze koronavirusom je radnik Ericssona Nikola Tesla, potvrđeno je u priopćenju za medije koji je poslala ta firma.

Ericsson Nikola Tesla potvrđuje da je osoba koja je zaražena koronavirusom i koja se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu zaposlenik kompanije.

On je u srijedu 19.2.2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. Zaposlenik je u petak bio na radnom mjestu u Zagrebu. Prema nama dostupnim informacijama od strane obitelji, u nedjelju 23.2.2020. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa.

U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te smo u direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama”, navedeno je u priopćenju Ericssona Nikola Tesla.

Snježana Bahtijari, direktorica marketinga tvrtke, potvrdila je za Jutarnji kako su za bolest zaposlenika saznali tako što ih je nazvao član obitelji oboljelog.

“Nitko nam službeno nije javio. Saznali smo privatnim kanalima, no mi smo se već unutar tvrtke organizirali. U međuvremenu smo se čuli s Pavlom Kalinićem, te bi zagrebačka epidemiološka služba trebala stići uskoro” kaže Bahtijari.

No, kako u međuvremeno doznajemo od zaposlenika Ericssona, u tvrtki je zavladala prilična panika, a svi su zaposlenici otišli kućama umjesto da pričekaju dolazak nadležne službe.




Ljudi su se razbježali kao u zombi apokalipsi” kaže jedan od zaposlenika.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.