Divlji motorist (19) iz Splita odlazi u zatvor! Evo kakvu je kaznu dobio! Mislite li da će ga ovo opametiti?

Autor: Dnevno

Prekršajni sud u Splitu kaznio je s 80 dana zatvora 19-godišnjeg A. P. čija je snimka vožnje objavljena na društvenim mrežama. Mladi Splićanin je u 24 minute, koliko traje video, napravio niz prometnih prekršaja.

Za prolaske kroz crveno svjetlo dobio je 30 dana zatvora, a za prekoračenje brzine u gradu još 50 dana.

Morat će platiti i 14 tisuća kuna za ostale prekršaje, poput vožnje u suprotnom smjeru, pretjecanje u tunelu, pretjecanje kolone i slično. Sudac je izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima A kategorije u trajanju od 24 mjeseca.

Motocikl Suzuki 19-godišnjaku nije oduzet, premda se i to tražilo. Naime, kako su nam pojasnili u sudu, ta zakonska odredba na snazi je od početka kolovoza ove godine, a kako okrivljeni nije u međuvremenu pravomoćno kažnjavan, sudac nije našao zakonske uvjete za primjenu te mjere, piše Dalmatinski portal.

Nakon što mediji objavili snimku vožnje, policija je munjevito reagirala i privela A. P. na ispitivanje u Državno odvjetništvo uz prijavu za obijesnu vožnju. Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu procijenila je da se nije radilo o obijesnoj vožnji, ali je konstatirala niz prekršaja pa je dignut optužni prijedlog i slučaj upućen na raspravljanje u Prekršajni sud.

U četvrtak je sudac odredio A. P. zadržavanje, tj. pritvor, u trajanju od 13 dana, što će mu biti uračunato u kaznu.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.