Ilustracija Photo: Profimedia

Direktorica dvaput prodala isti stan, prevarila kupca za oko 100 tisuća kuna

Autor: Ivana Ivandić

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 36-godišnje hrvatske državljanke zbog počinjenja kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Kao direktorica trgovačkog društva sklopila je s kupcem ugovor o kupoprodaji stana površine oko 50 kvadratnih metara za koji je kupac uplatio kupoprodajnu cijenu na račun trgovačkog društva od 2. studenog 2017. do 13. ožujka 2018. godine, prenosi Bjelovarlive.

Također je za taj isti stan te drugi stan površine oko 40 kvadratnih metara sklopila dva ugovora o kupoprodaji nekretnina s drugim kupcem koji je uplatio dio kupoprodajne cijene na račun trgovačkog društva.

Kad je prvi kupac upisao pravo vlasništva na kupljenom stanu, okrivljenica je s drugim kupcem raskinula ugovor o kupoprodaji nekretnina uz obvezu da će trgovačko društvo vratiti primljeni novac, no do isplate nije došlo jer je račun trgovačkog društva u trajnoj blokadi.

Tereti se da je na taj način oštetila drugog kupca za iznos od oko 100 tisuća kuna. 

Autor:Ivana Ivandić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.