Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Direktor podnio ostavku zbog afere, a sada tvrde da nije kriv te otkrivaju zašto je onda podnio ostavku

Autor:

Bandićev Kontrolni ured nije pronašao nikakve nepravilnosti Bandićevu čovjeku na Gradskim grobljima.

Nakon višednevnog čekanja, konačno su za 24sata ovaj tjedan odgovorili na pitanja vezana za sporni natječaj kojim su dodijeljene lokacije za četiri kućice. Nakon što je priča otrkivena, Patrik Šegota, voditelj Groblja, podnio je ostavku, a upravo njega su obrtnici prozvali za pogodovanje.

Podsjetimo, četiri tek osnovane tvrtke su prije Svih svetih dobile četiri dobre lokacije za prodaju cvijeća i svijeća. Sve četiri su ponudile u kunu istu cijenu, 10 kuna više od prvog konkurenta. Natječaj je trajao tek četiri radna dana, a onda su sve četiri tvrtke prepustile poslovanje obrtu Velina Design u vlasništvu bivše pjevačice Veline Oršolić.

A kako je za 24sata potvrđeno od proizvođača, same kućice je naručila tvrtka posrednik i znatno prije natječaja. Iako su formalno tvrtke koje prođu na natječaju trebale izabrati dobavljača. U tvrtki posredniku je u nadzornom odboru bila i Šegotina sestra, dodatno je objavila Nova TV.

“Obavljenom kontrolom nisu utvrđeni propusti u proceduri objave, zaprimanja, pregleda i ocjena te izbora najpovoljnijih ponuditelja”, odgovorili su u vezi nalaza Kontrolnog ureda iz Grada Zagreba.
Nije ništa sporno i u podnajmu, jer je on bio predviđen natječajem. Na pitanje je li bilo nepravilnosti u samom naručivanju kućica, kažu:

“Nabavu financira zakupnik. A gradski kontrolni ured nema nadležnosti provoditi aktivnosti između pravnih osoba koje nisu u vlasništvu Grada Zagreba”, odgovaraju, a isti odgovor dobiven je i na to tko je platio kućice.

Šegota je u to vrijeme bio visokopozicionirani član stranke gradonačelnika Milana Bandića. Podnio je ostavke i na sve stranačke funkcije.
Na pitanje zašto je podnio ostavke te zašto je Bandić to tražio od njega ako je sve u redu, 24sata je dobio odgovor koji je već rekao Milan Bandić: “Iz moralnih razloga”.

Šegota je otišao na godišnji odmor, ali neće ostati bez posla. Predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga, Ana Stojić Deban, predložila ga je za savjetnika u drugoj gradskoj tvrtki – Gradskoj plinari – opskrbi. Ako na to pristane, Šegota će biti sklonjen u zavjetrinu, imati posao i dobivati plaću.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.