Foto: Ivo Ravlic / CROPIX / ilustracija

DIP UPOZORIO PREDSJEDNIČKE KANDIDATE: Evo što ne smiju dalje raditi u svojim kampanjama!

Autor: Dnevno

Državno izborno povjerenstvo upozorilo je u ponedjeljak potencijalne predsjedničke kandidate da ne koriste djecu za osobnu političku promociju. DIP je to upozorenje odaslao nakon što je zaprimio primjedbe građana vezano uz sudjelovanje djece u dijeljenju promidžbenih izbornih materijala potencijalnih predsjedničkih kandidata.

“U vezi s tim upozoravamo potencijalne predsjedničke kandidate da ne koriste djecu za osobnu političku promociju, a što je i na prethodnim izborima također isticala pravobraniteljica za djecu”, stoji u priopćenju DIP-a.

Prvi krug predsjedničkih izbora održat će se 22. prosinca ove, a eventualni drugi 5. siječnja iduće godine. Potencijalni kandidati započeli su prikupljati potpise koji će im omogućiti kandidaturu, pri čemu do 3. prosinca moraju prikupiti najmanje 10.000 potpisa.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.