fbpx
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DIMNJAK CIGLANE ČRNOMEREC IPAK SE RUŠI: Objavljeno vrijeme, ali i sve potrebe mjere sigurnosti

Autor: Matea Vidić

Nakon što je vijest o navodnom rušenju dimnjaka Ciglane Črnomerec, samo dan nakon potresa 29. prosinca uznemirila građane i izazvala pomutnju, rečeno je kako se ipak radilo o lažnoj vijesti, no istaknuto je kako će se dimnjak i rušiti, samo nije poznato kada.

Sada pak, Mirela Biškup, u ime Ciglane nekretnine d.o.o. javlja kako će se isto odviti u nedjelju 21. veljače 2021. u 12:00 sati.

“Zbog potresnih oštećenja nosive konstrukcije dimnjaka Ciglane Črnomerec koji su doveli dimnjake u stanje opasno po živote ljudi i imovine”, stoji u obavijesti koju prenosimo u cijelosti:


“Za potrebe izvođenja radova uklanjanja dimnjaka na lokaciji Ilica 288 (objekt Stara ciglana) u nedjelju 21. veljače 2021. godine od 11:45 do 12:15 sati biti će onemogućeno kretanje Ilicom na dijelu od Selske ceste do ulice Oranice. Uklanjanje dimnjaka predviđeno je u 12:00 sati.

Ovim putem molimo sugrađane koji žive u neposrednoj blizini da do 11:45 sati otvore prozore i spuste rolete te ih drže otvorenima do oglašavanja kraja detonacija zvučnim signalom kako ne bi došlo do pucanje stakala uslijed stvaranja podtlaka prilikom miniranja. Nadalje, molimo ih da ne stoje kraj otvorenih prozora i gledaju rušenje dimnjaka.

Za promet će se zatvoriti i sve sporedne ulice na navedenom dijelu Ilice.

Prilikom uklanjanja dimnjaka biti će zabranjeno kretanje pješaka u neposrednoj blizini zone ugroze.

Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova biti će:

– Ilica – Oranice – Zagrebačka cesta – Prilaz baruna Filipovića
– Ilica – Selska cesta – Zagorska – Tomislavova – Zagrebačka cesta – Oranice – Ilica

Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati, prema privremeno postavljenoj regulaciji. Privremenu regulaciju prometa dodatno će regulirati djelatnici II. policijske postaje Zagreb (Črnomerec-Susedgrad) te djelatnici prometnog redarstva.

Posebno napominjemo da su poduzete sve mjere sigurnosti te nema mjesta strahu od neželjenih posljedica za ljude i imovinu.
Sve faze miniranja biti će oglašene zvučnim signalom:

Prvi signal – jedanput dugo – kad su minske bušotine napunjene i začepljene, sve osobe koje nisu uključene u radove na miniranju moraju se udaljiti iz područja miniranja i otići u zaklon

Drugi signal – dva puta dugo – mine su pripremljene za paljenje

Treći signal – tri puta dugo – koji se daje najmanje jednu minutu poslije drugog signala, a objavljuje početak paljenja mina

Četvrti signal – jedanput kratko – objavljuje završetak miniranja i daje se nakon što palitelj mina provjeri da na radilištu nema nikakvih opasnosti

Prilikom miniranja doći će do zvučnog efekta.

S obzirom na sve navedene mjere i moguće prometne poteškoće, sugrađane molimo za razumijevanje i unaprijed zahvaljujemo na pridržavanju propisanih mjera”, naveli su.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.