foto HGSS

Digao na noge helikopter HGSS-a, vatrogasce i policiju zbog – ogrebotine

Autor: Dnevno

Ispostava HGSS-a Omiš sinoć je imala nesvakidašnju intervenciju spašavanja mladića koji je tvrdio kako ga je ugrizao poskok, prenosi Slobodna Dalmacija.

“Oko 3 ujutro momak je zvao na dežurni telefon u pomoć zbog ugriza zmije u nogu na čak dva mjesta na Stazi Leopolda Mandića. Žalio se da mu trni noga, da mu lupa srce, da će umrijeti, da dignemo helikopter… Digli smo ljude, njih pet, zvali 14 vatrogasaca iz Gata i Omiša, a na teren su stigla i 3 policijska službenika. Momka smo pronašli 3.50 sati i u nosilima ga transportirali do prve prometnice, gdje su čekala kola Hitne medicinske pomoći. Bio je izgreban, ali vidjelo se da u pitanju nije ugriz zmije jer bi mu noga već natekla. Od policije smo na kraju čuli da je momak zapravo bježao policiji s motorom” rekao je Zvonimir Kujundžić iz omiškog HGSS-a.

Zbog prirodnih ljepota Omiša i okolice, tamošnja ispostava prilično aktivna tijekom ljetnih mjeseci te zaslužuje poseban tretman u gradu.

Prije nekoliko dana ženska se osoba ozlijedila na izlazu iz kanjona, a sumnjlo se na ozljedu kralježnice. Amerikanki je pozlilo pri vrhu uspona strmog grebena po osiguranom putu (via feratta), a sredinom srpnja spašen je jeadn Čeh koji je zalutao na teško prohodnom predjelu između skloništa Tropošnik i Sv. Jure na Mosoru.

Nažalost, statistika govori o tri smrtna slučaja u zadnjih mjesec i pol dana.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.