fbpx
FOTO: Screenshot RTL

‘DIDA, EVO TI DESET KUNA’! Branio Hrvatsku, a sada je ostao bez svega: Unučić mu gura novce, a njemu se plače, ‘ja ću se i psihički razboljeti’

Autor: Dnevno.hr

Priča od koje je teško ostati ravnodušan dolazi iz Vinkovaca.

U manje od pola sata obitelj Kedmenec u Vinkovcima ostala je bez svega. Pred njihovim očima nestalo je sve što su godinama stvarali. Najviše žale što njihova djeca i unuka više nemaju dom u koji se mogu vratiti.

Pokušavajući spasiti stvari, malo je nedostajalo da umirovljeni branitelj ostane i bez života, javlja u reportaži RTL.


Sve je otišlo u dim

O tragediji koja se dogodila obitelji Ljube Antuna Kedmeneca slika govori više od bilo kakvih riječi. “Ja ću se i psihički razbolit, fizički sam već bolesna”, govorila je supruga Ljuba, a on ju je tješio, a potom rekao: “Imaš kuću, nemaš kuću. Volio sam i uređivao i dvorište i vrt, sve. Nema više…”

Krešimir Jelić, zapovjednik JVP Vinkovci rekao je: “Dobili smo dojavu o požaru obiteljske kuće, te smo izašli i zatekli požar u razbuktaloj fazi, te smo pozvali pojačanje tako da je požar ugašen s dva vatrogasna kamiona i pet vatrogasaca.”

FOTO: Screenshot RTL

Kedmenec opisuje gubitak: “Evo što smo spremili, malo svinjokolje, suhomesnatog, sve je izgorilo. Sve je tu, i frižideri. Nemamo ni litru ulja, kilu šećera, ama baš ništa.”

U pomoć je s osnovnim životnim potrepštinama stigao Crveni križ, no to je samo djelić onoga što je obitelji Kedmenec potrebno.

Treba im pomoći

Branko Tomić, ravnatelj GD Crveni križ Vinkovci: “Isto tako će biti potrebna jedna veća akcija kako bi se ovoj obitelji nadoknadilo ono što su izgubili, a to je krov nad glavom.”

Kedmenec dalje opisuje što je izgubio: “Evo radione moje, moj život. 30 godina, osto škrip. Strašno, samo ne vrijedi kukat, ne vrijedi ništa. U današnje vrijeme uvijek u takvim tragedijama kad se dogodi, ova Hrvatska ima veliko srce.”
Antun, umirovljeni branitelj, preživio je karcinom i tri moždana udara, a živi za unuka: “Svi su me znali u gradu, mene i unuka mog. Kad sam sam odem na kavu, di je unuk? Dao mi je jutros kad sam došo po njega. Evo ti dida 10 kuna. Strašno.” Zaplakao je nakon tih riječi Kedmenec.

No, u boli stiže i novi životni motiv, opisuje ipak: “Sad će mi snaja rodit u 11. mjesecu. Curicu ću imat, princezicu, hvala Vam.”

Nadamo se da će se naći dovoljan broj dobrih i brižnih ljudi da pomognu ovoj nesretnoj obitelji.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.