fbpx
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

DETALJI ZABAVE U KB DUBRAVA: Medicinari koji su slavili ići će pred etičko povjerenstvo, harmonikaš djelatnik bolnice

Autor: Mia Peretić

Nakon što je u petak objavljena snimka proslave u covid bolnici KB Dubrava na kojoj se vidi kako medicinske sestre i pomoćno osoblje bez poštivanja epidemioloških mjera plešu uz živu glazbu razvila se rasprava o mogućim sankcijama.

Navodno, radilo se o zabavi povodom odlaska jedne od kolegica u Njemačku.

Zabava se odvijala početkom siječnja u podrumskim prostorijama Hitnog prijema gdje je bila fizikalna terapija.

Kako doznaje Večernji list, harmonikaš je jedan od zaposlenika KB Dubrava. Zbog proslave i nepoštivanja epidemioloških mjera medicinari koji su na njoj sudjelovali naći će se pred etičkim povjerenstvom Hrvatske komore medicinskih sestara.

“Takvo ponašanje je potpuno neprimjereno, neprihvatljivo i za svaku osudu. Radi se o neprihvatljivom ugrožavanju vlastita, ali i tuđeg zdravlja nepridržavanjem epidemioloških mjera. Ovaj događaj baca loše svjetlo na tisuće i tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao, kako tijekom ove epidemije, tako i inače”, priopćio je predsjednik HKMS-a Mario Gazić, dodajući da su medicinske sestre i tehničari već gotovo godinu dana na prvoj liniji borbe protiv epidemije virusa COVID-19.
“Oni mukotrpno i požrtvovno vode borbu s epidemijom brinući se o brojnim pacijentima. Komora će zatražiti izvješće od KB-a Dubrava o navedenom događaju te, nakon što se utvrde sve činjenice, pokrenuti odgovarajući postupak”, istaknuo je Gazić.

Dakle, sestre i tehničari koji su bili na zabavi naći će se pred Etičkim povjerenstvom Komore, a kazne mogu ići od opomene do oduzimanja licencije. Međutim, teško da će zbog toga netko ostati bez posla, u situaciji kad medicinskog osoblja kronično nedostaje.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.