Foto: Vlado Kos / CROPIX

DESNICA SE RASPRŠILA, A ŠTO S LJEVICOM? SDP-u će glasove otimati i s ljevijeg krila od njihovog

Autor: Dnevno

Izborna utakmica kreće punom parom, na desnici je počela prava borba, a što je s takozvanim lijevim blokom?

Koalicija Restart koja okuplja SDP, HSS, HSU, GLAS i Snagu dobiva iz dana u dan sve više konkurenata.

Stranka s imenom i prezimenom okuplja pojedince dokazane u svojim profesijama, kao i jake ljude u svojim lokalnim sredinama. Stranku vodi bivši Mostov ministar uprave Ivan Kovačić kojemu je lidersku poziciju de facto prepustila Dalija Orešković nakon što je pristala da se njena stranka Start preimenuje u Stranku s imenom i prezimenom. Tu je i bivši HSLS-ov gospodarski strateg Josip Budimir, savjetnik im je tvorac Mosta Ivica Relković, a tu je i su i Boro Nogalo, bivši ravnatelj bolnice Srebrnjak koji je u Zagrebu. Za odnose s medijima zadužen im je također bivši zamjenik predsjednika HSLS-a Tomislav Stipić, dok se stranci priključio i donedavno istaknuti HSLS-ovac iz Zadra Ivo Žuvela.

Marijana Puljak i Pametno sklopili su koaliciju sa strankom Fokus koju vodi zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi, bivši HNS-ovac koji je tu stranku napustio krajem siječnja.

LIJEVO, LJEVIJE, NAJLJEVIJE

Malo “ljevija ljevica” uspjela se okupiti u koaliciju koja okuplja stranke Zagreb je naš, Za grad, Možemo, Nova ljevica, ORaH i Radnička fronta.

Tu je najistaknutija politička “lavica” šefica Radničke Fronte Katarina Peović, bivša predsjednička kandidatkinja koja je zapamćena ostala nastupom u sučeljavanju gdje je prozvala Miroslava Škoru zbog izjave da bi pomilovao Merčepa.




IDS i Boris Miletić vjerojatno će kao i uvijek zagristi svoj dio kolača u 8. izbornoj jedinici te su opovrgnuli predizbornu koaliciju sa Restartom, dok je Damir Kajin za Dnevno najavio da je pregovara na izlazak na izbore sa Živim Zidom.

Ivan Pernar ne odustaje od borbe i iz izvora bliskih njemu i njegovom timu saznali smo da traži saveznike s kojima će izaći na izbore, a također razmišlja da izađe u 8. izbornoj jedinici.

Vjerojatno će se do izbora pojaviti još neka imena i opcije, a zanimljivo će biti vidjeti hoće li na listu i formalni član platforme Možemo – Dario Juričan.




RADNIČKA FRONTA: ‘Na Bleiburgu nisu stradale samo nevine žrtve’! Naš novinar upitao imaju li pravo nevine žrtve na pijetet?

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.