Foto: Ranko Suvar / CROPIX/Ilustracija

DERALI RAFALE IZ STROJNICE U NEDJELJNU VEČER! Ekipa se slaveći ‘zaigrala’, a onda šok: Policiji se pred očima ukazao čitav arsenal oružja

Autor: Dnevno.hr

Kaznenu prijavu policije zaradila su četvorica muškaraca jer su u nedjelju kasno navečer, na proslavi kod Slavonskog Broda u zrak pucali iz strojnice.

U domu i drugim prostorijama jednog od njih pronađen je arsenal minsko-eksplozivnih sredstava.

Prema izvješću brodsko-posavske policije, kriminalističkom istragom utvrđeno je da su četvorica muškaraca u dobi od 37, 39, 41 i 60 iz strojnice ispalili više hitaca u zrak. To oružje sa spremnicima i streljivom oduzeto je 60-godišnjaku, a idući dan su temeljem sudskog naloga pretraženi njegov dom i druge prostorije.

Doveli u opasnost živote i imovinu

Pritom je pronađen pištolj, 600 grama TNT-a, po četiri kumulativne i osvjetljavajuće mine, šest ručnih bombi, više od 400 raznih komada streljiva.

Protiv osumnjičenih policija podnosi kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom, a protiv 60-godišnjaka i zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Policija je izvijestila i kako je građanka s područja Slavonskog Broda tijekom čišćenja garaže pronašla i predala im puškomitraljez M56 i 50 komada nerasprskavajućeg streljiva.

Ponovno pozivaju sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.