Photo: Dino Stanin/PIXSELL

DARUVARAC ŽELI IZAĆI: Podnio zahtjev za smanjenje kazne jer je prije odlaska u zatvor postao otac

Autor: Dnevno

Uskoro će biti točno godinu dana od odlaska Darka Kovačevića Daruvarca na izdržavanje četverogodišnje zatvorske kazne zbog premlaćivanja svoje bivše djevojke. Kovačević kaznu izdržava u kaznionici u Glini, smanjena mu je za još tri mjeseca, a njegov odvjetnik vodi pravnu borbu kako bi ga oslobodio i prije isteka zatvorske kazne, piše Slobodna Dalmacija.

U tim brojnim pokušajima odvjetnik Boris Radman je Kovačeviću zasad uspio smanjiti zatvorsku kaznu za tri mjeseca, pa ne mora služiti tri godine i pet mjeseci, već tri godine i dva mjeseca, a kako će se uskoro ispuniti uvjeti za prijevremeni otpust, kazna mu može biti smanjena za jednu trećinu.

U međuvremenu kada služi kaznu, Kovačević je pokrenuo cijeli niz izvanrednih pravnih lijekova ne bi li ukinuo pravomoćnu presudu i prekinuo svoje izdržavanje kazne, a između ostalog, zatražio je smanjenje kazne jer je postao otac.

Naime, Slobodna donosi kako je podnio zahtjev za nepravu obnovu kaznenog postupka i smanjenje kazne jer je nakon odlaska u zatvor postao otac, no suprotno uobičajenoj praksi, Općinski sud u Zadru mu je 8. lipnja ove godine odbio zahtjev za smanjenje kazne zbog očinstva maloljetnog djeteta uz obrazloženje da je neosnovan.

Nakon uložene žalbe, Županijski sud mu kaznu ipak smanjuje za tri mjeseca, a Daruvarcu je još ostalo dvije godine i dva mjeseca zatvorke kazne.

(FOTO) UHIĆENA ŠESTORICA NASILNIKA I OTMIČARA Policija zaplijenila oružje, streljivo, palice, suzavac…




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.