facebook

Danka Derifaj: ‘Odj****e od moje maternice i moje p***e! Moje tijelo, moja stvar, moja p***a!’

Autor: Tea Šojat

Sve je krenulo s Ninom Raspudićem kada je gostujući na N1 televiziji izjavio kako bi zabranio pobačaj čak i silovanim ženama, ustvrdivši pritom kako takvih žena nema puno. Sugovornica SDP-ovka Sabina Glasovac, kao i voditeljica, bile su više nego šokirane njegovim izjavama, kao i brojni gledatelji, a Glasovac koja je taj dan u odnosu na Raspudića uistinu briljirala, pokušala je, zajedno s voditeljicom, ukazati Raspudiću koliko je njegov stav pogrešan.

I kad smo mislili da je Raspudić pomalo usamljen u svojoj tezi, Miroslav Škoro na gostovanju na TV Večernjeg lista izjavljuje kako je osobno protiv pobačaja, no kako ‘nije primitivan’ pa tako ne bi zabranio pobačaj, no silovane žene bi o istom trebale razgovarati s obitelji i zajednički donijeti odluku o pobačaju ili samo po nalogu obitelji, nije išao u detalje svoje izjave.

Tako je tema pobačaja postala broj jedan tema uoči parlamentarnih izbora.

Poznata i višestruko nagrađivana novinarka Danka Derifaj putem Facebooka se osvrnula na ovu mučnu raspravu koja mjesecima i godinama, a posebno uoči parlamentarnih izbora, te nadolazećeg Hoda za život, zaokuplja medijski prostor, te postaje jedan od glavnih prijepora među građanima Hrvatske.

”Cijeli dan sam iskopčana i sad vidim da je glavna tema imaju li silovane žene pravo glasa. Muškarci nas uzeli u usta i ne puštaju. Pop*****a sam. Odj*****e više od moje maternice i moje p***e, isto tako i od onih moje prijateljice, kolegice, majke, kćeri ili bilo koje druge žene. Ima da nas pustite na miru i poštujete.
A za sve koji će se zgroziti nad mojim rječnikom nek’ usmjere svoje zgražanje prema onima što bi gospodarili tuđim tijelom.
Moja maternica, moja stvar, moje tijelo moja stvar, moja p***a, moja stvar i nema te sile koja će njom gospodariti.”, napisala je Derifaj čija je objava prikupila brojne ‘lajkove’ i komentare podrške napisanom.

(FOTO) Krenuo rat predizbornim plakatima: “Neki će delati, a mi ćemo obnoviti”
(FOTO) Krenuo rat predizbornim plakatima: “Neki će delati, a mi ćemo obnoviti”
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.