‘Danas smo svi jedno!’ Bad Blue Boysi dali podršku Armadi i spasiocu koji je optužen za napad na Srbina kraj Rijeke

Autor: I.Br.

Nakon što se doznalo da je za napad na Srbina na Viškovu prije nekoliko dana osumnjičen pripadnik Hrvatske gorske službe spašavanja, Rijeka je na nogama. Naime, o svemu su se putem službenog priopćenja oglasili iz riječke stanice, koji su u priopćenju jasno dali do znanja kako svojem prijatelju i kolegi pružaju podršku.

“HGSS stanica Rijeka i njeni članovi ne diskriminiraju ljude po nacionalnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi kojom bi stvarali razliku od čovjeka do čovjeka. Svaki oblik diskriminacije ljudskih bića smatramo neprihvatljivim za naše društvo.

Stava smo kako naš član Matko Škalamara u ovim trenutcima prolazi kroz iznimno teške životne trenutke nastale potpuno neopravdanim medijskim linčem obzirom na podnesene optužbe. Iz tog razloga našem Matku ovim putem pružamo apsolutnu podršku kao, prije svega, našem prijatelju, te vrhunskom gorskom spašavatelju”, napisali su.

Armada pozvala na prosvjed podrške: ‘Vjerujemo da je nevin!’

Na čitav je slučaj ekspresno reagirao i Klub navijača Armada Rijeka, koji su građane Rijeke te svoje članove i članice pozvali na miran prosvjed podrške, koji će se u srijedu održati ispred istražnog zatvora.

“SAMI PROTIV SVIH”




Pozivamo sve naše članove, simpatizere, navijače Rijeke, građane Rijeke i ljude dobre volje na mirno okupljanje dana 28. kolovoza 2019. u 19,30h sati ispred istražnog zatvora u Rijeci, u znak podrške našem pritvorenom prijatelju i članu Matku Škalameri. Tko god poznaje Matka, ili je samo čuo za njega, ima pravo vjerovati da je nevin i da sve što mu se stavlja na teret nema veze s njim kao osobom.  Naš “Škala” je u svemu ovome samo kolateralna žrtva niza proteklih događanja u Hrvatskoj. Nemojmo dopustiti da častan i pošten čovjek robija zbog tuđih političkih podmetanja i djelovanja. Molimo sve koji se u srijedu okupe, da se svakako suzdrže od bilo kakvih nepotrebnih incidenata i da ne nasjedaju na provokacije onih koji ne žele dobro Matku, ali i cijelom našem narodu. Pokažimo još jednom svima da smo najjači kada je najpotrebnije! Uspon je dug i težak, ali bit ćeš opet na vrhu i s prijateljima…

SLOBODAN! MATKO ŠKALAMERA, JEDAN OD NAS!”, napisali su iz kluba navijača.




Karačić za Dnevno: Danas smo svi jedno!

Podršku Matku Škalameri dao je i odvjetnik Davorin Karačić, veliki Bad Blue Boysovac. Iako se radi o članovima dviju različitih navijačkih skupina, Karačić je ustvrdio kako su u ovom trenutku svi jedno.

“U ovom se slučaju radi se o pripadniku Armade, časnom i uglednom čovjeku, koji je posvetio svoj život spašavanju ljudi. Činjenica da je on završio u zatvoru, jer su vlasti povjerovale nekom drugom, je apsurdna! Danas smo svi jedno! Puno pripadnika navijačke skupine BBB daje punu podršku Armadi i Škalameri”, kazao nam je Davorin Karačić.

Kakav će epilog ovaj slučaj imati, valja tek vidjeti nakon policijske istrage, ali i prosvjeda u srijedu koji će zasigurno privući dosta ljudi.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.