Foto: Josip Regovic/PIXSELL

DALMATINCI I SUSJEDI IZ BiH ZAJEDNO PROTIV STOŽERA: Devet gradova i općina potpisuje peticiju protiv samoizolacije

Autor: Dnevno/M.V.

Stanovnici devet općina i gradova iz Dalmacije i Hercegovine započeli su s potpisivanjem online peticije kojom od institucija Republike Hrvatske za sebe traže izuzeće u slučaju da se ponovno uvede dvotjedna samoizolacija za stanovnike BiH zbog povećanog broja slučajeva zaraze koronavirusa, javlja Slobodna Dalmacija.

Peticija je krenula iz Vrgorca, Imotskog, Metkovića, Ploča i Opuzena u Hrvatskoj te Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja u BiH. Svi oni apeliraju da se stanovnike ovih općina i gradova izostave od eventualnog uvođenja dvotjedne samoizolacije, a tu želju izrazilo je 1300 osoba.

“Ovim putem, a povodom najave ponovnog uvođenja samoizolacije za osobe koje dolaze s teritorija BiH u RH tražimo da se od eventualnog uvođenja samoizolacije izostave osobe koje imaju prebivalište u navedenim gradovima u BiH”, stoji u online peticiji.

Pri tome se pojašnjava kako je ovim općinama iznimno dobra epidemiološka situacija koju podržavaju postojeći podaci. Peticija će biti upućena hrvatskoj Vladi i Stožeru civilne zaštite te Vladi Županije zapadnohercegovačke i tamošnjoj Civilnoj zaštiti.

Ništa od dolazaka kruzera ove godine: Ostajemo bez 20 milijuna eura, najgore će proći Dubrovnik




Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.