Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

DALIJA OREŠKOVIĆ O IZJAVI PREDSJEDNIKA: ‘Nije li ga sram? Treba ga pitati od kud mu povlaštene informacije’

Autor: Valneo Kosić

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas obilazi područja pogođena potresom, prvenstveno Sisak, Nebojan i Petrinju. U Sisak je došao vlakom, a medijima je davao izjave prilikom čega je ponovno ušao u sukob sa zastupnicom u Saboru i pravnicom Dalijom Orešković.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović već ima povijest sukoba sa zastupnicom Dalijom Orešković otkako je u tijeku bila afera Janaf, a kao ni onda, ni danas nije štedio riječi. Na pitanje novinara što misli o izjavi Dalije Orešković da je postao HDZ-ov politički kišobran, Milanović je rekao da je ona osoba koja žica i cica odvjetničku tarifu od direktora Janafa. “To je dokazano i od tada je ona za mene ad acta”, poručio je Milanović.

Dalija Orešković mu nije ostala ni ovaj put dužna, a za portal Dnevno je naglasila kao i ranije da njen angažman u Janafu nije ni po čemu sporan.

“Tko koga cica i žica”

“Vrlo je očito da on i bivši direktor Janafa koji je bio u pritvoru imaju izrazito bliske odnose. Ja bliske odnose s gospodinom Kovačevićem nisam imala, a tko u tom njihovom odnosu koga cica ja ne znam. Za početak, odvjetnička tarifa se ne može cicati niti žicati. Ona je takva kakva jest, a propisana je od strane Hrvatske odvjetničke komore i obavezna je za sve odvjetnike. Ona se ne može cicati, a koga Milanović cica to ne znam”, rekla nam je Dalija Orešković poručivši kako Zorana Milanovića treba pitati kako to da je od 36 odvjetničkih ureda koji su radili za Janaf samo njen angažman poznat.

“Komentar mu je neukusan i neprimjeren”

“Komentar mu je krajnje neukusan i neprimjeren. Moja odvjetnička uloga u Janafu ni na koji način nije sporna. Ja sam svoj račun pokazala. Zorana Milanovića treba pitati tko su bili odvjetnici koju su zastupali Janaf, je li imao povlaštene informacije i treba ga pitati kako je do njih došao. Kako to da je od svih 36 odvjetničkih ureda, samo moj angažman poznat. Poznato je da je Janaf u određenom razdoblju zastupalo 36 odvjetničkih ureda. Kako to da je vrijednost ugovora poznata samo u mom slučaju, a ne i u ostalih 35. Zato treba pitati Zorana Milanovića kada već potiče medije da o tome govore, je li imao povlaštene informacije i na koji način je do njih došao”, govori zastupnica Orešković




“Nije li ga sram”

“Ja se nemam zašto braniti od Zorana Milanovića, ali se dovodi u pitanje i dignitet odvjetničke struke. Vidim da se nitko od kolega odvjetnika nije javio, niti se javila Hrvatska odvjetnička komora. Imali smo sada slučaj odvjetnika gospodina Tušeka koji je sklapao vrlo unosne poslove s Narodnim novinama. To mu ne smeta i to ne komentira. Ja sam vjerojatno jedina u ovoj državi koju Zoran Milanović proziva za suradnju s nekim javno pravnim tijelom, za fakturu koja je iznosila 32 tisuće kuna s PDV-om. Nije li ga sram”, pita se Dalija Orešković ponovivši još jednom tvrdnju kako je stao u obranu korupcije.

“Našao se iza krive strane vrata Slovenske 9”




“Nisam mu ja kriva što je on HDZ-ov politički kišobran. Trebao bi biti zaštitnik ustavnih vrijednosti i svega onoga što je zagovarao u kampanji, a između ostalog je to bila borba protiv korupcije i zalaganje za vladavinu prava. Ne znam zašto je od toga odustao. Priklonio se strani za koju nismo nikada smatrali da će biti i to onog trenutka kada se u Slovenskoj 9. našao iza krive strane vrata”, zaključila je Orešković.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.