Foto: Facebook, Darko Tomas / CROPIX

Đakićev sin dočekao pravdu, evo kako je završilo suđenje: ‘Bio je naporan, pričao da ima hotel’

Autor: Dnevno.hr

Pravosudna agonija Tomislava Đakića, inače sina HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića, privodi se kraju. Na Županijskom sudu u Zagrebu jučer su nepravomoćno osuđene dvije mlade žene, Lana Babić (27) i bivša televizijska voditeljica Karmen Barić (34) koje su mu prijetile smrću.

Za “tešku dramu” koja datira još iz 2020. godine, Babić i Barić su osuđene na osam mjeseci zatvora, ali uvjetno na dvije godine, a u kaznu im je uračunat i jedan dan koje su provele uhićene, doznaje Jutarnji list. Podsjetimo, Đakićev sin je policiju nazvao nakon što su mu u rano jutro djevojke kucale na vrata u društvu svog poznanika Adnana K..

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Prijetnje nisu prestale’

“Pogledao sam kroz špijunku i vidio nepoznatog muškarca s Lanom, koja je susjeda preko puta, i Karmen. Kad sam odškrinuo vrata, on se tijelom zaletio na vrata s ciljem da uđe u stan, ali sam vrata uspio nekako zadržati, zatvoriti i zaključati. Moja djevojka je zvala policiju, a oni su nastavili galamiti i vrijeđati da sam klošar, da treba spaliti mene i moju obitelj”, ispričao je na sudu Tomislav Đakić. Dodao je i da su ga vrijeđale da je “nasilnik” i “zlostavljač”, kao i da su mu nanijele sramotu.

“Uostalom, te prijetnje nisu prestale. I danas kad me negdje vide govore iste riječi, a u prolazu kad me vide u autu pokazuju srednji prst“, tvrdi Đakić i pojašnjava da je s Lanom bio u korektnim odnosima puna dva tjedna te da su zajedno pili kave.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zvale ga 1100 puta

No, prijateljstvo je, prema riječima Đakićeva sina, prestalo kada je Lana pročitala članak o njegovom bratu koji vozi Audi. Tada ga je Lana, tvrdi Tomislav, počela vrijeđati da je “isprdak obitelji jer vozi Smart”. Krenula je drama.

“Dan nakon tog incidenta na vratima, njih dvije su me sa skrivenog broja zvale točno 1100 puta. Čak sam se javio na tri poziva kako bi išli impulsi i da mogu prijaviti i to policiji. A prijeteći SMS mi je poslao i Adnan K., s kojim sam se dan kasnije našao. A kako je znao da je na tjeralici, on se sam javio u policiju i potpisao da su ga njih dvije na sve to nagovorile. Inače, osam dana prije tog događaja, njih dvije su mene i djevojku napale na benzinskoj.

Vrijeđale me, lupale šakama po autu, a curu su udarile i u glavu. Došla je interventna te su me tretirali kao velikog zlostavljača jer su one prijavile da sam ja njih napao, no sve se vidi na snimkama s benzinske”, dodao je još Đakić, koji Adnana K. smatra kolateralnom žrtvom pa ga nije obuhvatio kaznenim progonom, s obzirom da mu se isti ispričao i priznao da su ga njih dvije nagovorile na sve. Obje optužene su su na suđenjima tvrdile da su lažno prijavljene kao i da je Đakić bio zaljubljen u Lanu te da je bio “naporan sa slanjem poruka”.
ĐAKIĆ JUNIOR U AGONIJI, HIHOĆU MU SE NA SUĐENJU: ‘Ti si isprdak obitelji jer voziš Smart’

‘Pričao  da ima neki hotel’

“Kad sam upoznala Đakića, pričao je da ima neki hotel u Virovitici i time nas je pokušao impresionirati. Bio je sam u stanu, nije me interesirao, kao niti Lanu. Tomislav ima veliki ego, pa smo odlučile otići. Vjerojatno nas je zbog toga prijavio. A dan ranije Tomislav je zvonio na vrata Laninih roditelja tvrdeći da mu ona ostavlja prijeteće letke. Osim toga, 22. ožujka 2020. Lana i ja smo točile gorivo na benzinskoj te smo uočile Đakića kojem je ona rekla ‘Evo susjeda Đake‘.
Na to se on nama obratio riječima ‘Ne obraćajte mi, se ku*ve iz Dubaija‘ te je Lanu i gurnuo na pod, zvana je policija, došla je interventna”, posvjedičila je Barić, navodeći da je Đakićeva djevojka na njih tog dana skakala, a nakon rasprave na prekršajnom sudu ju je čak, tvrdi, i udarila. Kako god bilo, čini se da u ovom slučaju neće doći do mirenja pošto se trio nastavio svaditi i u sudnici.

 

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.